dimecres, 21 d’octubre del 2015

Disposa't a emocionar-te!

Títol: El buit
Autor: Anna Llenas
Il·lustrador: Anna Llenas
Edició: Barbara Fiore, 2015
Pàgines: 48
ISBN: 9788415208716
Edat: De 6 a 99
Nota: ♥♥♥♥♥ 
Preu: 24 € 

Avui us proposo un àlbum il·lustrat deliciós, un llibre per explorar el sentiment de la pèrdua, amb un tractament tan delicat que és apte per a petits i grans. 

La Júlia és una nena normal i corrent que com tantes altres viu una vida tranquil·la i feliç, però tot d'un plegat el seu món fa un tomb i una emoció desconeguda fins aleshores l'envaeix. 

Amb aquest nou àlbum veiem una Anna Llenas més madura, s’intueix un aprofundiment en el tractament de les emocions. Amb El Monstre de Colors (Flamboyant, 2012) ens oferia un tastet de les diferents emocions, amb un nivell molt bàsic, després va publicar T’estimo (quasi sempre) (Estrella Polar, 2015) on tractava la diferència i l’acceptació dels altres tal com són, ara amb El buit presenta una proposta amb la qual tracta en profunditat el sentiment de la pèrdua i la capacitat de les persones per superar-la: la Resiliència, una paraula difícil per definir una aptitud imprescindible i que podríem considerar la màxima sintetizació d'aquest llibre.


Si bé observem una evolució en el tractament de les emocions, també apreciem un canvi en la tècnica utilitzada, potser més que un canvi, un pas endavant. Amb una harmònica combinació d'imatges força neutres, on gairebé només hi ha el llapis i el cartró junt amb altres que són autèntiques explosions de color, pàgines plenes de color i felicitat, tan volubles com ho som les persones. Hi ha pàgines que són pura poesia, el text pot consistir en una breu frase, però la imatge en sí mateix, transmet tant al lector, que aporta una informació igual o més important que la donada per les paraules. La protagonista, la Júlia, està dotada d'una capacitat tan gran de connectar amb el lector que sents amb ella i per ella.  Bravo Anna!

Tots en un moment o altra de la nostra vida patim pèrdues, en ocasions imperceptibles, però en d'altres de tal magnitud, que sacsegen la nostra rutina diària. És inevitable, i cal saber afrontar-ho, El buit pot ser una gran ajuda a tenir en compte! A tot el que ja he dit, cal afegir que l'edició per part de l’editorial és un autèntic luxe, la tapa dura troquelada, el fons simulant el cartró, les guardes elaborades, el gramatge del paper, tot en conjunt converteix El buit en un llibre preciós, ideal per regalar.

Sílvia Cantos 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada