dijous, 16 d’abril del 2015

Ressenya El so dels colors

Per Mireia Martínez


Títol: El so dels colors
Autor: Barb Rosenstock
Il·lustrador: Mary Grandpré
Edició: Joventut, 2015
Pàgines: 40
ISBN: 9788426141224
Nota: ♥♥♥♥

“Podia sentir el xiuxiueig dels colors barrejant-se.”
Vassili Kandinski

El so dels colors és una molt bona proposta de lectura per acostar els més petits al món de l’art i la creació artística de la mà d’un dels genis de la pintura del segle XX, Vassili Kandinski.
Picasso, Dalí o Miró, per posar alguns exemples, són noms molt coneguts pels infants, per tant, aquest àlbum il·lustrat ens brinda una excel·lent oportunitat per ampliar el ventall d’artistes, descobrir altres mestres, en aquest cas de la llunyana Rússia.

El petit Vassili, Vasya, és un bon nen que està molt avorrit del seu entorn benestant. Però, un regal inesperat, una capsa de pintures, trasbalsa tot el seu món. Vasya descobreix la seva gran passió, i, a partir d’aquell moment resta totalment subjugat al so dels colors que s’eleven en una dolça melodia, un tènue xiuxiueig. Els anys passen i els estudis de dret l’allunyen de la màgia dels colors, però la sensibilitat artística roman dins d’ell. Vassili assoleix la felicitat quan es dedica en cos i ànima a la pintura. Ell és un revolucionari i està cridat a canviar la concepció de l’art tradicional per a donar pas a l’art abstracte.


Barb Rosenstock construeix un relat ple de sensibilitat i imaginació, en el qual, pintura, so, color, música, melodia, màgia, simfonia s’entrellacen per a donar forma a l’univers de Vassili Kandinski. Amb un llenguatge poètic resseguim la història del pintor i la seva manera de sentir i fer art. La il·lustració dolça i expressiva de Mary Grandpré, fixeu-vos en els enormes ulls del petit Vasya, la pinzellada gestual, l’aire decimonònic de l’inici que deixa pas al món d’avantguarda de les darreres pàgines, el treball en collage que crea efectes de textura a manera d’estampats o papers pintats, i la paleta cromàtica dominada per blaus, liles amb explosions de color intens, creen un àlbum il·lustrat molt oníric i evocador. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada