dimarts, 13 de maig del 2014

Ressenya Desig de xocolata

Títol: Desig de xocolata
Autor: Care Santos
Edició: Planeta, 2014
Pàgines: 432
ISBN: 9788497082631
Nota: ♥♥♥♥♥
Premi Ramon Llull 2014

Avui us recomano una novel·la dolça i intensa, amb un punt de picant i unes notes de misteri, just els mateixos ingredients que la millor i més exquisida xocolata, assaboriu-la amb calma, delectant-vos amb cadascuna de les seves pàgines.

A través d'un recorregut per la història d’aquest plaer exquisit, la Care ens descobreix la Barcelona més xocolatera, una ciutat que ocupa per mèrits propis, un lloc en el mapa d'aquesta menja al món. El lloc on es va inventar la mona i que ha vist créixer grans artistes xocolaters. Des de l'època dels gremis fins a les excentricitats més sofisticades d'avui dia, descobrim anècdotes i curiositats fascinants.

«Les paraules sovint barren el pas més que un mur i
fereixen més que la fulla més esmolada d’un ganivet.»

Desig de xocolata és la història d'una xocolatera de porcellana fina amb una misteriosa inscripció, una història que transcorre en l'espai de temps de tres segles. Comença en el malaurat instant que aquesta meravellosa peça es trenca i es remunta en el temps fins a concloure en el seu naixement. Pel camí ens topem amb tres històries que s'entrellacen mercès amb l'inconfusible aroma que sura en l'aire que respiren els diferents protagonistes

La música és molt present en aquestes pàgines, òperes de Verdi, Wagner, Puccini obres de Mozart i molts més, posen la banda sonora a aquest Desig de xocolata, però si hi ha una melodia indiscutiblement rellevant és la Bella figlia dell'amore, del Rigoletto quartet de Verdi, obra que acompanya la història de la Càndida i l'Aurora.

«Com deu ser tornar a veure algú en qui has
pensat cada hora dels darrers nou anys?»

L'autora ha elaborat una novel·la complexa, amb trames molt diferents entre elles dotades de punts d'unió que no grinyolen, combina ficció i realitat amb l'habilitat que ens té acostumats, a més fa un fantàstic regal al lector doncs a l'hora de resoldre algunes trames, deixa obertes petites finestres de manera que cadascú gaudirà d'aquestes pàgines a la seva manera.

«Els records no valen diners, però són el nostre tresor més preuat (...).
Hi ha gent que mataria per tenir uns records diferents dels que té.»

En els petits detalls de la narració i la integració de personatges reals, s'intueix una intensa tasca de documentació que atorga un nivell de qualitat al llibre i, et fa pensar en com d'encertats van estar els membres del jurat del Premi Ramon Llull quan van atorgar el guardó a aquesta magnífica novel·la.

«Quin enigma, les paraules! Aquella que la Marianna
acabava de dir -"junts"- va fer-me trontollar el cor»

Care Santos, és una mataronina sobradament coneguda, autora d'una extensa producció literària que abraça la literatura infantil, juvenil i novel·la, amb les que ha conreat estils ben diversos. La gens menyspreable quantitat de premis que ha rebut i, les múltiples llengües a les quals s'ha traduït obra seva són un altre indicatiu de la qualitat de la seva escriptura. Activista literària, aquesta dona és una amant de les lletres com n'hi ha poques, abocada a encomanar la seva passió no només per els seus llibres, sinó promocionant i presentant altres autors, des d'aquest bloc no puc més que recomanar-vos que us endinseu en aquesta lectura i, si en teniu la oportunitat, que ho feu acompanyant-la d'una tassa de xocolata desfeta! ;)

Comença a llegir aquí


Sílvia Cantos

2 comentaris:

  1. Aquesta és una preciosa novel·la que em va enganxar des del primer moment i que la recomano a tots aquells a qui els hi agradin les novel·les històriques però també als qui disfrutin llegint sobre el dia a dia i les relacions personals de personatges fictícis.
    Per cert, si us agrada aquesta autora no deixeu de llegir els seus altres llibres com "El anillo de Irina" o "L'aire que respires".
    Fa uns mesos jo també vaig comentar i opinar sobre aquesta novel·la al meu bloc: https://unmonliterari.wordpress.com/2015/04/01/la-recomanacio-de-la-setmana-desig-de-xocolata/

    ResponElimina