divendres, 29 de novembre del 2013

Ressenya Swinging Christmas


Títol: Swinging Christmas
Autor: Olivia Ruiz
Il·lustrador: Benjamin Lacombe
Edició: Baula, 2013 (català)
Edició: Edelvives, 2013 (castellà)
Pàgines: 60
ISBN: 9788426389978
Edat: de 5 a 99 anys
Nota: ♥♥♥♥♥


L’àlbum il·lustrat que us presento avui hauria d’anar de dret a la vostra carta als reis, és una autèntica meravella, un llibre de preciós, de format generós que s’acompanya amb un cd amb cinc cançons.

En Robin té nou anys i aviat en farà deu. Viu a Permorirsedefàstic, un poble perdut enmig de les muntanyes, on mai no passa res. És un lloc tan buit i tan trist que el nen l’ha batejat amb aquest nom. Però en Robin té una ment curiosa i mai no s’avorreix; sols en comptades ocasions, a l’escola, on tots l’anomenen “el rei de les trapelleries”. Fins que un bon dia coneix al vell Bernard, que li obrirà els ulls en vers un món apassionant de música de jazz i de llibres.

Tots tenim un actor preferit, un cantant per qui sentim debilitat, un autor que ens encanta, o un il·lustrador que ens enamora, això últim és el que em passa a mi amb el francès Lacombe, cada nou títol que il·lustra m’agrada més que l’anterior, tot i que sempre tinc en ment la referència dels Amants papallona (Baula, 2008), per ser una peça exquisida com poques, Swinging Christmas és encara millor i per dir-ho en una sola paraula: meravellós. Com no podia ser d’una altra manera, ens trobem amb elements característics del treball d’aquest il·lustrador, com són els primers plans impactants, la gran expressivitat aconseguida en els personatges o els tons càlids, tampoc falten alguns acompanyants habituals com els corbs o l’entranyable Shar-Pei.  



I una vegada més, si la part visual és extraordinària, la història no desmereix en absolut. Olivia Ruiz ens narra una bella història sobre l’amor als llibres i a les històries, als amics i també l’amor romàntic, un text preciós que captivarà al lector, des del nen fins a l’adult, doncs és una relat entranyable ideal per compartir en dies freds.

«Deixa que les paraules t’arribin sense jutjar-les i sense jutjar-te; deixa que t’envaeixin sense temor, tal com fas amb la música. Escolta, aquí la trompeta també ens explica una història. No saps res d’aquesta música, però la perceps amb emoció. Això és el més important. Aquestes lletres i paraules també són una música. Si les llegeixes a poc a poc i trobes el tempo correcte, ho aconseguiràs.»



I no podem obviar la música, el llibre s’acompanya d’un cd amb cinc temes musicals interpretats per la Red Star Orchestra, una big band nascuda l’any 2009 a la ciutat de St Ouen, composta exclusivament per músics professionals van decidir convidar a la cantant Olivia Ruiz per a desenvolupar un repertori original d’estàndards de jazz dels anys 50, que amb la seva veu suau i vellutada sonen a glòria i, es converteixen en el complement perfecte a la lectura d’aquesta història transportant al lector a l’interior mateix d’aquestes pàgines.


Com us deia al principi, si teniu algú a qui vulgueu fer un regal ben especial aquestes festes, no ho dubteu pas, Swinging Christmas és una aposta segura! I per altra banda... assegureu-vos que us el regalin a vosaltres!! ;-)

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada