dissabte, 7 d’abril del 2018

Drac, cavaller, rosa i tones d'amor pels llibres!

L’amor i la lectura
Autor: Sílvia Tarragó
Edició: Comanegra, 2018
Pàgines: 104
ISBN: 9788417188375
Nota: ♥♥♥♥♥
PVP: 14,50€

El que en realitat temia era il·lusionar-se.
No podia suportar la idea que les seves esperances es tornessin a torçar.


Avui us recomano una petita joia, que esdevindrà el regal perfecte per a qualsevol lletraferit (i per aquells que encara no sàpiguen que ho són). Una faula de Sant Jordi carregada d’amor per la literatura.

En aquestes dates acostumen a aparèixer versions mil de la llegenda de Sant Jordi, algunes amb més encert que d’altres, tot s’ha de dir, la que avui us proposo és una joia, un preciós robí, tan vermell com la sang del drac. L’amor i la lectura s’engloba dins la col·lecció Emocions de l’editorial Comanegra, anteriorment ja us n’he parlat amb Si tu m’escoltes de Coia Valls i, he pogut constatar, un cop més, que els amics de Comanegra, amb exquisit encert, segueixen tenint cura de fins el més petit dels detalls, seleccionant cadascuna de les històries que ofereixen als lectors i cuidant l’estètica, aconseguint que cadascun dels títols de la col·lecció esdevinguin tot un regal.

La Sílvia ens presenta una faula de Sant Jordi i, com a tal, no perd de vista els elements essencials de la història: el drac, el cavaller i la rosa, però a més juga amb la llengua, retornant-li la importància cabdal que es mereix, fins i tot en els encapçalaments de capítols, anomenats Parèntesi, Claudàtors, Punts suspensius, Interrogacions, Paradoxa o Paràfrasi entre d’altres.

Com a enamorada per els llibres i la lectura, el duet protagonista de la història m’ha captivat, en Jordi representa el repte amb qui tot prescriptor topa en alguna vegada, una persona desencantada amb la lectura, que no ha trobat el seu llibre, jo estic convençuda que tots tenim un llibre esperant per destapar la nostra connexió amb els llibres, penso que no hi ha mals lectors sinó llibres dolents o mals prescriptors, crec que moltes persones que afirmen que no els agrada llegir, són lectors potencials que encara no s’han trobat amb aquell llibre, talment com aquell que busca la seva persona. M’encanta, també, l’Anna perquè és una prescriptora apassionada, que transmet el gust per la lectura i les ganes de llegir sense resultar superba ni vantar-se dels seus coneixements. Són aquests llibreters, bibliotecaris, blocaires i, a vegades, professors, els autèntics herois del món del llibre. I, sens dubte, la llarga experiència de l’autora com a llibretera impregna les pàgines del llibre de màgia llibresca.

El petit príncep de Saint-Exupéry que tot just ahir celebrava el seu setanta cinquè aniversari, té una importància cabdal en la història, però no és la única recomanació que hi trobem, de fet, penso que valdria la pena prendre nota dels títols que l’Anna suggereix a en Jordi i tenir-los en compte per a properes lectures.

El títol d’aquest llibre L’amor i la lectura no és gratuït i, a més de ser una declaració d’amor en vers els llibres, també és un excel·lent retrat d’un perfil de persona molt actual. Aquella que després d’haver encaminat la vida, formant una família, es troba, de sobte havent de començar de nou. Així és com es troba en Jordi, que amb la seva armadura desperta l’interès i la tendresa de l’Anna. Dubtes, inseguretats i pors seran foragitades per l’amor d’una valenta defensora de les lletres donant pas a la victòria de l’amor per sobre de tot, se us acut res millor per celebrar la diada del llibre i la rosa?
 
Sílvia Tarragó (Barcelona, 1968), va ser llibretera durant catorze anys. És autora, entre d’altres, de la saga juvenil Top Fairies i de les novel·les Temps de llum i T’ho donaré tot, títols dels quals ja us vam parlar en aquest mateix bloc. A banda d'això és una persona fantàstica amb qui sempre bé de gust conversar, de llibres i de qualsevol cosa!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada