dimarts, 23 de maig del 2017

Una bella melodia per llegir

Wolfgang (extraordinari)
Autor: Laia Aguilar
Edició: Columna, 2017
Pàgines: 256
ISBN: 9788466422659
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 14,90€
Premi Carlemany 2016


Em desplaço pel teclat... ballo, salto, em submergeixo dins la música com si tot jo m'hagués convertit en unes soles mans. I amb aquestes mans prodigioses ara faig pianos, ara fortes, ara un si bemoll, ara unes corxeres, ara uns arpegis... Toco com si fos el més gran; com si jo mateix fos la reencarnació del famós Wolfgang Amadeus Mozart.


Avui us recomano una història preciosa, entranyable i emocionant. Una grandíssima novel·la que t'encongeix l'estómac i t'eixampla el cor.

Laia Aguilar ha escrit un llibre com el seu protagonista: extraordinari. Un relat deliciós que captiva i emociona. Situa el focus d’atenció sobre un tema molt actual, el tractament de les intel·ligències múltiples, a través de la història d’un nen, que té un alt coeficient intel·lectual, però una important mancança a l’hora d’expressar i gestionar les seves emocions, afortunadament compta amb el poder de la música i la seva capacitat màgica de fer fluir les coses i, amb l’inestimable complicitat d’una professora molt especial.

És especialment destacable, la construcció dels personatges i els lligams que s’estableixen entre ells. L’autora mostra un domini inqüestionable a crear vides que traspassen el paper. Els esforços del senyor Carles caient en sac buit davant l'hermetisme emocional del nen. La dolçor de la Mia i el seu tracte tan proper amb en Wolfgang, d'una tendresa encantadora.

París, la ciutat de la llum, un somni per a tants viatgers, esdevé un punt d’inflexió en la gens senzilla relació pare-fill, aconseguint esquerdar el mur que els separa, facilitant un acostament amb moments tan evocadors com el que ens mostra en Wolfgang tocant el piano amb un grup de músics de carrer sobre el Pont Neuf de París, una escena sensacional en la que puc veure la cara d’orgull del senyor Carles observant el seu fill, tot sembla començar a rutllar quan un gran secret, que tenia frisós al lector, surt a la llum fent-ho trontollar tot.

La passió per el llenguatge, el dolor, la por, el buit. Els sentiments més primaris versus la racionalitat més dura. Una novel·la capaç de sacsejar-te, digna mereixedora del premi Carlemany per al foment de la lectura, sens dubte, amb Wolfgang, és molt fàcil enamorar-te de la lectura. Per això mateix, trobo que seria una gran tria per als plans de lectura de secundària, el recomanaria a joves d'entre 13 i 113 anys! ;-)

Laia Aguilar (Barcelona, 1976) Llicenciada en Comunicació Audiovisual. És escriptora, professora de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i guionista de sèries de televisió. En el món de la televisió ha treballat en projectes diversos com El cor de la ciutat, Ventdelplà, Infidels, Olor de colònia, El Príncipe o Merlí, entre altres. Ha publicat Les bruixes de Viladrau (Ara Llibres, 2008) i Pare de família busca (Alrevés, 2004)

Fes-ne un tastet aquí!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada