divendres, 31 de març del 2017

Rere la màscara del teatre

L’actor Lucas Bilbo
Autor: Àngel Burgas
Edició: Edebé, 2017
Pàgines: 252
ISBN: 9788468331294
Edat: +12 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 9,95€

Tots dos ens havíem convertit en els millors actors del nostre grup, i aquella setmana estàvem vivint la nostra primera prova de foc: jo actuant sense parar i ella fent un mutis dramàtic fora d’escena.

Avui us recomano una història intensa, fosca i inquietant, un relat sobre la lleialtat amb un terrible secret, una novel·la iniciàtica o bildungsroman.

Una misteriosa desaparició, aparentment inexplicable, una noia de bona família, bona estudiant, aficionada al teatre, amb un cercle d’amistats sanes i una relació estable de llarg recorregut desapareix tot d’un plegat sense deixar cap rastre. No sembla un segrest ja que no hi ha una imminent petició d’intercanvi pel seu rescat, però tampoc sembla que hagi marxat per voluntat pròpia, aleshores, on és la Rut Fàbregas?

L’inspector Garrido, és el policia que treballa, sense èxit, per a resoldre aquesta incògnita. No és l’únic que ho fa, però. En Lucas Bilbo, company de teatre de la jove desapareguda intenta esbrinar-ho també pel seu compte. A més, té en el seu haver una pista que ningú més coneix i que pot esdevenir el fil a través del qual es descabdelli l’embullat fil d’aquesta història.

Dir la veritat o mantenir una promesa? Aquesta seria una de les interessants qüestions que es plantegen a L’actor Lucas Bilbo. L’Àngel Burgas, amb la seva vasta experiència, ha teixit una novel·la magnífica, que manté la intriga fins al final, en la que sentiments aliens de culpabilitat, indefensió, agraïment i, fins i tot, d’impotència, constitueixen un còctel desafortunat que deriva en una terrible situació que aboca la protagonista a una desaparició inexplicable.

Una història en flaixbac que passa del present al futur en la que conflueixen curiosos camins. Un thriller disfressat de teatre, un art que pot convertir-se en un immillorable aliat per a les confidències i una misteriosa capsa negra, clímax final d’una història fascinant que atraparà als lectors que s’hi capbussin.


Sílvia Cantos 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada