dimecres, 15 de març del 2017

Existeix l'amistat entre home i dona?

Nosaltres dos
Autor: Xavier Bosch
Edició: Columna, 2017
Pàgines: 560
ISBN: 9788466422017
Nota: ♥♥♥♥♥
Preu: 21€

Hi ha mirades que queden. I aquella n’era una.
No se sap per què,
però queden solcades en un plec de la memòria,
per sempre.

Avui us recomano una novel·la magnífica. Una bellíssima oda a l'amistat. Una història per tornar-hi sovint.

Dos amics des de la universitat, el Kim i la Laura. Amb vides molt diferents. Ell, acostumat als luxes i a tenir-ho tot; ella, exigent i lluitadora, feliç amb les coses petites. Comparteixen riures i angoixes des d'aleshores i al llarg dels anys. Les vida passa, canvien els escenaris i els protagonistes, però hi ha una cosa que es manté inalterable, el seu vincle. És possible l’amistat entre un home i una dona?

El Xavier torna a enamorar-nos amb un estil similar al d’Algú com tu, gir radical, després de la sèrie del Dani Santana, amb el que va sorprendre i seduir als lectors. Ara torna, amb una història sobre l’amistat, amistat entre un home i una dona. Un concepte proper a la utopia per a molts. Ell l’explora i condueix a aquell que s’endinsi en el viatge que representa Nosaltres dos, per tres moments diferents en la vida de dos amics. Veurem si aquesta és possible o no. L'ambientació, els personatges i la història, és tan bonic. Les pàgines estan plenes d'emoció però sense caure en el recurs fàcil. Frases i fragments punyents i el suspens fins al final per saber si l’amistat, serà per sempre o transmutarà cap a un altre sentiment.

L’amistat deu ser això: els lligams invisibles amb algú que fa quinze anys que no has vist i és com si hi haguessis parlat abans-d’ahir. Que bonic ha de ser tenir algú així a la teva vida, oi? Algú que sentis proper, malgrat sigui a l’altra banda del món. Algú amb qui discutir pugui ser enriquidor. Algú per qui no dubtis a deixar-ho tot, quan et necessita i córrer al seu costat.

La delicada barrera entre entendre una broma o no fer-ho, les conseqüències que se’n poden derivar. Optar per dir mitja mentida enlloc d’una veritat sencera per facilitar la convivència. L’inexorable pas del temps. La família i els valors, uns pilars que en ocasions poden fer trontollar tot el teu món. Silencis estrepitosos. Riure amb la teva parella, indispensable per mantenir la bona salut emocional. Amistat, amor, gelosia. En definitiva, la vida. Això és el que el Xavier ha sabut condensar en Nosaltres dos.


Xavier Bosch (Barcelona, 1967) és un dels periodistes més respectats del país, a banda d’haver-se consolidat com escriptor amb les novel·les Eufòria, Se sabrà tot i Homes d’honor, protagonitzades per el periodista Dani Santana i, la celebrada Algú com tu, obra guardonada amb el Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes. És també el creador de El gran dictat de TV3 i el programa d’entrevistes Àgora. Va dirigir el documental La fleur sobre els 25 anys de la Fundació Josep Carreras i la seva tasca contra la Leucèmia i és present en molts altres projectes en ràdio i televisió. 

He tingut l'immens privilegi de llegir Nosaltres dos, abans que arribi a les llibreries, i avui que es posa a la venda, us garanteixo que és una novel·la excel·lent que llegireu, gaudireu i tindreu ganes de tornar a llegir, ja que sempre ens agrada tornar als llocs on ho hem passat bé, oi? Jo, no tinc cap dubte que hi tornaré en més d'una ocasió!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada