dimecres, 23 de novembre del 2016

I quan creus estar convençut del que passarà...

No n’estiguis tan segur
Autor: Llort
Edició: Alrevés, 2016
Pàgines: 296
ISBN: 9788416328802
Nota: ♥♥♥♥♥
PVP: 17€


Avui us recomano una lectura negra, molt negra, una proposta que sorprèn i enganxa.

Dilluns al matí. La setmana comença per al sergent dels Mossos d’Esquadra Jaume Fuentes i el seu company, Santi Planes, amb el cas del cadàver d’un home jove esbudellat en un petit despatx del centre de Barcelona. Al llarg dels set dies següents, el que en un principi semblava un cas rutinari va transitant per un mostrari d’estereotips i situacions pròpies del gènere negre i policíac: assassinats, traïcions, fugitius, perseguidors, màfies, corrupció, sicaris, testimonis accidentals, venjances, maníacs, sexe, violència.

Aquesta és probablement la novel·la d’en Llort que més s’acosta als estàndards del gènere, això sí, sempre amb la marca personal del autor que converteix No n’estiguis tan segur en molt més que un títol, és un repte que llança al lector, doncs sense cap mena de contemplació, es carrega tot allò que dones per fet mentre avances en la lectura, desmuntant una vegada i una altra, les conjectures de qui va desgranant les pàgines d’aquesta novel·la, sorprenent-lo i enganxant-lo a la lectura.

Hi ha procediment policial, hi ha mafiosos autòctons i foranis, crítica social, hi ha morts i assassinats, tampoc hi manca algun punt calent i el sentit de l’humor negre característic d’en Lluís, tot plegat un còctel magnífic, digne de ser llegit (tan de bo, arribi la traducció al castellà i la seva lectura pugui estendre’s com un bassal de sang), no puc negar que m’encanta la seva manera d’escriure tan única i personal però sempre imprevisible, així que només em queda dir una cosa, llegiu-lo!! I ràpid perquè el llibre es presta fàcilment a ser violentament spoilejat! ;-)

Lluís Llort (Barcelona, 1966) signa les novel·les només com a Llort. Periodista reconegut treballa al diari Avui, actualment El Punt Avui. Ha publicat centenars d’articles, molts d’informació, però la majoria d’opinió, creació o crítica; els últims quinze anys al suplement Cultura. Des del 1999, ha publicat deu novel·les i tretze títols infantils, ha participat en vuit llibres col·lectius de narracions i ha escrit una vintena de guions per a sèries d’humor de televisió, entre d’altres aquí al bloc hem parlat de Si quan et donen per mort un dia tornes i Herències col·laterals, ambdues molt recomanables!


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada