divendres, 14 d’octubre del 2016

No et creuràs el que ha passat...

La veritat segons l’Artur
Autor: Tim Hopgood
Il·lustrador: David Tazzyman
Traductor: Aurora Ballester
Edició: Combel, 2016
Pàgines: 32
ISBN: 9788491011118
Edat: a partir de 6 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 12,90 €



Us recomano un àlbum il·lustrat molt divertit, un accident, una reacció, una colla d'excuses i molt d'humor!

L’Artur i la Veritat s’acaben de conèixer i ara mateix no són gaire bons amics... I és que avui l’Artur ha fet una malifeta i sap que la mare li farà preguntes. Dirà la veritat?


Deformar, modelar, tapar, disfressar, amagar, ignorar. L’Artur ho intenta tot per evitar fer front a la veritat, però finalment entén que el millor que pot fer és assumir-la i, quan ho fa, s’endú una agradable sorpresa, el que esperava dolent no ho és tant i la sensació que l’acull és d’allò més agradosa.

El que més m’ha agradat d’aquesta proposta és que amb un estil desenfadat, i molt humor retrata una escena que tots els que tenim nens a casa, hem viscut en una o altra ocasió, sabeu aquell accident desafortunat que acaba amb un gerro per terra, una làmpada escapçada, un llibre moll per una tassa de llet amb cacao, etc.? Doncs quelcom per l’estil li passa a l’Artur i esclar, el primer que li passa pel cap és maquillar la veritat amb la intenció de fugir d’estudi, però tot i la gran imaginació del nen a l’hora de construir excuses (arribar a parlar de transformers!!), finalment opta per ser honest. I el més important, el lector en cap cas tindrà la sensació d’estar essent alliçonat, doncs la manera com flueix la història, els farà riure i gaudir del conte i al mateix temps sembrarà una llavor de valor en el seu interior.

Aquí es troba la clau, en la meva opinió, d'un bon llibre infantil, que una lectura amena i divertida esdevingui una eina de treball per parlar de valors que tanta falta fan avui dia a casa o a l'escola. Llibres sense moralina, amb el missatge amagat entre línies.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada