dimecres, 17 d’agost del 2016

Un debut que és tot un esclat de plaer

Dóna’t
Autor: Àngels Bassas
Edició: Edicions 62, 2016
Pàgines: 288
ISBN: 9788429775099
Nota: ♥♥♥♥
PVP: 17€

Es va mirar al mirall; els cabells regirats, arrissats, encrespats, els llavis una mica inflats, els ulls lànguids una mica tenyits de vermell. La pell suau.
Definitivament, després del sexe no cal maquillatge.

Avui us recomano una lectura molt calenta, un exercici de sensualitat i sexualitat desacomplexada amb el qual la bella Àngels Bassas debuta en el món de la novel·la amb gran encert.

Una jove actriu de teatre, gira amb gran èxit pel país amb la seva companyia. Diferents ciutats, hotels que esdevenen llars provisionals, teatres i nits canalles amb copes, música i riures i, una sorpresa. Uns ulls, curiosos, intensos, interessants, que donen el tret de sortida a una aventura excitant que anirà in crescendo des de l’atracció, passant per la seducció i arribant a la passió desfermada d’un plaer tan encès que pujarà la temperatura del qui s’atreveixi a entrar en la història. 

M’ha sorprès, gratament. L’única referència que tenia de l’Àngels, com a escriptora, és la sèrie de contes infantils En Patatu, molt recomanable per als més petits de casa, per cert. Capbussar-me en Dóna’t, endinsar-me en les pàgines d’aquesta novel·la, va significar desgranar, amb satisfacció, una història de desig i passió. Protagonitzada per una dona tan real, que podries ser tu mateixa. Una dona que pateix, que sent, que dubta, que desitja, en resum, una dona que viu la vida, entomant-la tal com ve.


Una novel·la valenta i agosarada, en unes ocasions roent i en d’altres gairebé poètica. L’autora juga atorgant a la protagonista característiques que ens porten a ella, de manera que el lector no pot evitar preguntar-se,  quant de la Maria hi ha en l’Àngels o quant d’Àngels hi ha en la Maria. Una proposta molt recomanable, no endebades va ser finalista del Premi Josep Pla 2015.

Àngels Bassas (Figueres, Alt Empordà, 1971) té una extensa trajectòria en el món teatral, on ha treballat amb directors de renom nacional i internacional. Ha actuat amb les companyies Nacional de Teatre Clàssic, Cia del Romea, Centre Dramàtic de Catalunya, Cia del Teatre Lliure, Teatre Nacional de Catalunya o Sala Beckett, entre d’altres. També ha treballat en cinema i a la televisió en sèries com Temps de silenci, Nissaga, l'herènciaEl cor de la ciutatL’Internat o Lex. Ha rebut el Premi de la Crítica en dues ocasions, pel seu treball a Anfitrión de Molière i a La Senyoreta Júlia de Strindberg. Va guanyar el premi Max com a millor actriu de repartiment per la seva interpretació a El rey Lear. Com a escriptora ha publicat una col·lecció de contes infantils, Patatu, i ha escrit cinc obres de teatre. Dóna't va quedar finalista del Premi Josep Pla 2015.

Fes-ne un tastet!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada