dilluns, 8 d’agost del 2016

Quan un diari és un tresor

Per Mireia Martínez


Títol: No sé si vull un nòvio o un gos
Autor: Glòria Marín
Edició: Animallibres, 2015
Pàgines: 118
ISBN: 9788415975335
Edat: a partir d’11 anys
Nota: ♥♥♥♥♥
Preu: 8,95€






No sé si vull un nòvio o un gos és una lectura per a joves lectors que aborda, de manera amable i distesa, les inquietuds i les experiències pròpies de l’adolescència.

L’Alba té tretze anys i se sent aclaparada pel primer curs d’institut, la relació amb els seus germans bessons, els crits a casa... Per canalitzar tots aquests problemes, l’Alba comença a escriure un diari secret. Un espai íntim on esbravar-se, exterioritzar els seus pensaments i recollir les seves experiències quotidianes. Amb un estil natural i sense embuts, els joves lectors se sentiran identificats amb moltes de les coses que l’Alba explica sobre els amics, els primers amors, la família, l’autoestima, el sentiment de pèrdua, la por als canvis... En aquesta història no hi trobarem grans aventures o grans esdeveniments, simplement la vida mateixa, i aquí rau el seu valor.

Tanmateix, l’Alba descobreix la seva passió per l’escriptura, tot deixant volar la imaginació amb relats que inventa i que també recull en el seu dietari; així com el seu gust per la lectura, són diverses les mencions a llibres que li agraden: Petó de mandarina i Això és un secret que només sé jo d’Eulàlia Canal, L’arbre de la canyella d’Anna Cabeza, Un estiu a Borneo de Pilar Garriga.

Glòria Marín (Sabadell, 1959) era mestra d’educació especial, però des de 1991 es dedica a l’escriptura. És autora de La llufa, quina mofeta! (Barcanova, 2000), Skimmer (Barcanova, 2005),  Quin cap, Clara! (Animallibres, 2010), Vaig conèixer a Dakh (Barcanova, 2010), Història del Perdut (Barcanova, 2012). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada