diumenge, 31 de juliol del 2016

Cròniques de Nilak, aventures i dracs!

Per Mireia Martínez


Títol: Ari, cazador de dragones
Autor: Manuel Gutiérrez, Xulia Vicente
Edició: Sallybooks, 2016
Pàgines: 50
ISBN: 9788494446573
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 14,00€


Ari, cazador de dragones inaugura la saga Sello de Dragón, amb guió de Manuel Gutiérrez i dibuix de Xulia Vicente. Concebuda com una trilogia, els volums que la completen veuran la llum al 2017 i 2018. Una excel·lent proposta per a lectors juvenils que Sallybooks publica en la seva col·lecció per a majors d’11 anys.

Els autors construeixen un univers mític i ancestral en la remota illa de Nilak, una regió en declivi a conseqüència de la glaciació. Una terra gelada i inhòspita en la qual es lliura una guerra ancestral entre dos pobles: Skayr, els Genets de dracs, i els Mirkyr, els Caçadors de dracs. Una història èpica de supervivència on l’aventura i la fantasia són els seus estendards.

Ari és un intrèpid caçador de dracs, que treballa en solitari, però que per avatars de la vida s’uneix a un nou exèrcit de caçadors per alçar-se contra els Skayr. Una missió perillosa, ja que els seus enemics els superen en nombre i recursos, i disposen del més important: els dracs. Aquestes bèsties, aquests éssers llegendaris són un element clau de la saga, la seva força i el seu protagonisme captiva als lectors. A partir d’aquest moment, seguim els passos d’Ari i els seus nous amics a través de les terres de Nilak, un periple ple de riscos. No obstant això, l’encontre entre Ari i una misteriosa genet deixa una empremta fonda en el caçador, que veurà com el seu futur s’omple d’incògnites i girs sorprenents. Amb un final obert a les noves aventures que estan per venir, el còmic ens deixa amb ganes de més.
Les guardes del llibre, que reprodueixen un mapa de l’illa Nilak, ens permeten familiaritzar-nos amb l’univers de Sello de Dragón: la geografia, els diferents assentaments, els clans i els nius... És una bona manera de situar-nos i localitzar el marc de la història.

Aquest primer volum presenta la trama i el seu vibrant mosaic de personatges. La història de Manuel Gutiérrez atrapa ràpidament. El discurs narratiu és de ritme trepidant, no hi ha espai per a l’avorriment, perquè els episodis se succeeixen ràpidament.
El dibuix de Xulia Vicente és àgil, dinàmic i amb el caràcter necessari que requereix l’acció de les batalles, els enfrontaments i les corredisses. El color és exquisit, així com les atmosferes dels diferents escenaris (exteriors i interiors, diürns i nocturns) que permeten diferenciar visualment els diferents passatges de la història.


Manuel Gutiérrez (Ceuta, 1981) és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Granada el 2006. Ha rebut premis i mencions en l’àmbit del còmic: el 1º Premi “Trazos” Còmic (2007) i el 1º Premi MálagaCrea Còmic (2010). És director d’art de SallyBooks, i el seu còmic Noah y los dioses del paisaje va donar el tret de sortida al catàleg de l’editorial.




Xulia Vicente (A Coruña) és graduada en Belles Arts per la Universitat de València el 2015. Recentment ha publicat, en col·laboració amb Miguel Ángel Giner Bou i Núria Tamarit, la novel·la il·lustrada Anna Dédalus: El misteri de la mansió cremada (Andana, 1015). Novament amb Núria Tamarit, ha presentat Duerme pueblo (La Cúpula, 2016), el seu primer còmic. Una jove autora amb un futur molt prometedor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada