dissabte, 27 de febrer del 2016

Nàufrags en família

Per Mireia Martínez

Títol: Paula Crusoe
Autor: Mathilde Domecq
Edició: Dibbuks, 2015-16
Pàgines: 88 c/u
ISBN: 9788415850946 (vol. 1)
ISBN: 9788416507061 (vol. 2)
Edat: a partir de 8 anys
Nota: ♥♥♥♥♥
Preu: 12,50€ c/u


“Pfff... La edad de Google Earth... Y que tanga que hacer señales de humo... Flipo.”

Us recomano un còmic d’aventures, una història de nàufrags en família en ple segle XXI. Una sèrie infantil amb dos volums publicats, i un tercer en camí. Una trilogia exquisida que pica l’ullet al clàssic de Daniel Defoe, Robinson Crusoe.

La Paula, juntament amb el seu pare Xavier, el seu germà adolescent Yonas i la petita Beni, sobreviuen al naufragi del creuer en el què passaven les vacances. La família es retroba a la platja d’una illa exòtica i deserta, en el algun punt de l’oceà Índic.
En el primer volum, Náufraga, després de l’ensurt inicial, i en companyia d’una altra supervivent, la Rachel, els nàufrags prenen un primer contacte amb aquest nou paratge, selvàtic i desconegut, desproveït de la tecnologia i les comoditats a les que actualment estem tan acostumats. Organitzen les tasques de recollida d’aliments, construeixen un refugi, i fan front als perills que amaga la seva nova llar. Tots ells viuen la nova situació de maneres diferents. Mentre la Paula es deixa seduir per la natura salvatge que l’envolta, en Yonas vol tornar, el més aviat possible, a casa. En una història paral·lela, ens traslladem a París per veure com la mare de la família, l’Ana, viu la pèrdua del marit i els fills, tot i que té el convenciment que encara són vius.
En el segon volum, La distancia, retrobem els personatges molt adaptats a la vida a l’illa, però apareixen conflictes de convivència, nous perills i nous desafiaments. D’altra banda, l’Ana inicia la seva pròpia singladura a la recerca de la seva família.

Paula Crusoe és un còmic ideal per a joves lectors perquè disposa dels ingredients necessaris que la converteixen en una lectura atractiva: aventures, natura, humor, amistat, família... Una bona història que es complementa amb un dibuix amable, un color lluminós i nítid, i un ritme molt àgil. La bona acollida de crítica i públic queda avalada per la nominació del primer volum a la selecció juvenil del Festival Internacional de BD d’Angoulême.


Mathilde Domecq (Marsella, 1982) és diplomada en Il·lustració per l’Escola d’Arts Decoratives d’Estrasburg. Ha col·laborat amb premsa juvenil com Spirou, Pif Gadget, entre d’altres. És autora de la sèrie Basil & Melba (2006) per a la revista Tcho! Implicada en diferents projectes culturals i artístics, actualment viu i treballa a Berlín. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada