dijous, 28 de gener del 2016

Captius o en llibertat?

Títol: Rescat animal
Autor: Patrick George
Traductor: Teresa Farran
Edició: Joventut, 2016
Pàgines: 30
ISBN: 9788426143396
Edat: De 4 a 9
Nota: ♥♥♥♥♥
Preu: 11,90€


Avui us porto una proposta magnífica per entretenir i alhora sensibilitzar els més petits amb el món animal.


Va ser fullejar aquest llibre i veure immediatament que l’havia de compartir amb tots vosaltres. És una aposta intel·ligent, enginyosa i plena de color que convenç a la primera ullada. Es presenta en forma de llibre joc, però no us confongueu, va molt més enllà.

Amb un senzill mecanisme basat en les transparències i, sense necessitat de recolzar-se en un sol mot, la nova proposta de George Patrick va més enllà i situa els lectors en l’atractiva posició de sentir-se com herois al rescat d’una sèrie d’animals que es troben en situacions diverses. Plantejant dos escenaris, un, en clar estat salvatge i un altre on intervé l’ésser humà.

Us he de dir, que a mi, personalment, hi ha hagut escenes que m’han sacsejat per dins, alhora que no podia evitar preguntar-me: Com és possible que no ens adonem del mal que fem? Com a espècie humana hem arribat a límits deplorables, és hora de posar fil a l’agulla i infondre valors i conductes civilitzades des de la infantesa. Entenent que no som amos i senyors de tot el que ens envolta i que la convivència entre espècies és necessària. Aquest llibre ens ofereix una manera divertida i senzilla de fer-ho, introduint els nens i nenes a la importància que tenen les nostres accions en la protecció i el benestar dels animals, perfecte per treballar a l'escola i també a casa.

En la mateixa línia ja havia publicat diversos títols on jugava amb les formes, els colors, els nombres i els contraris amb el mateix sistema de transparències, aconseguint una sèrie de llibres que han esdevingut imprescindibles a les biblioteques. Ara però, amb aquest darrer títol, fa un pas endavant que aplaudeixo amb entusiasme.

Amb una edició acurada i un format excel·lent on fins i tot les guardes tenen lectura, aquest és un llibre que no pot faltar a la vostra biblioteca!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada