dijous, 3 de desembre del 2015

La decisió de Corrina Park

Per Mireia Martínez


Títol: Ladronzuela
Autor: Michael Cho 
Edició: La Cúpula, 2015
Pàgines: 98
ISBN: 9788416400065
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 12,50€



«Lo eché a perder. 
Me asusté y lo eché a perder hace un tiempo. 
Simplemente no quería verlo.»




Michael Cho s’estrena en la novel·la gràfica amb Ladronzuela, una reflexió subtil sobre les aspiracions, els somnis i la determinació per assolir-los. 

Corrina Park és jove, competent, i viu en una gran metròpolis plena d’oportunitats, o de paranys? D’ençà que va sortir de la universitat, ara fa cinc anys, treballa en una agència de publicitat, però ella volia ser escriptora... Atrapada en una rutina que la deixa indiferent, la Corrina amaga un secret: comet petits furts. Una prova de confiança que la fa sentir una mica més viva. Té les seves pròpies regles, i un modus operandi definit: «La guía de Corrina Park para el hurto (de pacotilla)». Un acte reprovable que manifesta les inseguretats, la solitud i la frustració que experimenta la protagonista en el seu dia a dia. Serà capaç la Corrina Park d’adoptar les mesures necessàries per a capgirar el seu destí? 

Darrerament hem pogut llegir altres còmics que també plantegen els interrogants d’una generació perduda en una societat que els aclapara. Si Solanin d’Inio Asano abordava el tema amb una potent trama, i Inercia d’Antonio Hitos amb una proposta gràfica trencadora, Ladronzuela ho fa des de la quotidianitat i els petits esdeveniments, amb un to pausat i sense grans daltabaixos. Michael Cho plasma amb destresa la solitud de l’individu en les grans ciutats, lluny de casa, i planteja interessants reflexions sobre el món de la publicitat, l’impacte dels mitjans de comunicació i les xarxes socials. Una bona història que es recolza en un dibuix i un color absolutament deliciosos. Estèticament, el treball a dues tintes, negre i rosa, combinades amb el blanc de la pàgina, funciona a la perfecció. 

Recordeu, qualsevol dia pot sortir el sol! La Corrina Park ho sap bé. 


Michael Cho va néixer a Corea del Sud, però va créixer a la ciutat canadenca de Toronto. Ha manifestat que va aprendre l’anglès llegint còmics, per tant, el seu vincle amb el món de la vinyeta es remunta a la seva primera etapa com a lector. Ha treballat amb segells tan destacats com Marvel o DC Comics, a més del New York Times o Penguin Classics. Recentment, Marvel ha anunciat que a partir de febrer de 2016, Cho serà l’autor de més de vint portades alternatives de l’univers All New, All Different Marvel amb personatges clàssics de la casa: Spiderman, Doctor Strange, Inhumans, Daredevil, i molts d’altres. Unes cobertes que es preveuen espectaculars amb el color com a empremta més personal de l’artista.  

Aquí podeu llegir les primeres pàgines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada