divendres, 20 de novembre del 2015

No a la guerra!

Títol: Inseparables
Autor: Mar Pavón
Il·lustrador: Maria Girón
Edició: Tramuntana, 2015
Pàgines: 48
ISBN: 9788494304606
Edat: De 5 a 99
Nota: ♥♥♥♥♥
Preu: 12,50€

Avui us proposo un llibre bellíssim capaç de remoure consciències, una història dolça que parla d’un fet terrible: els efectes devastadors de la guerra.

En ocasions ens fa por parlar de certs temes amb els nens, la pobresa, la guerra, la mort, sembla com si volguéssim obviar tot allò que ens evoca dolor, per protegir-los. No cal. Simplement, és qüestió de plantejar-ho de manera dolça, clara i entenedora i, si es dóna la possibilitat, fer-ho a través d’un conte, hi tenim molt guanyat. I això és el que la Mar i la Maria ens posen a l’abast, una història bonica per parlar d’un fet horrible.

L’autora ha demostrat sobradament amb el seu treball que està dotada d’una sensibilitat genial que la dur a enfilar narracions precioses que van molt més enllà del simple fet d'explicar una història. Els seus relats tenen ànima, enamoren els lectors i acostumen a predisposar-los per a debats o reflexions interessants i molt necessàries. A Inseparables juga narrant-nos la història des d’una perspectiva que no descobrim fins gairebé la meitat del llibre, ens sorprèn i trasbalsa el que ens explica, però l’acurada tria de les paraules fa que el lector ho assimili sense patir i fins i tot amb un somriure dibuixat als llavis. 

Les il·lustracions que acompanyen aquestes pàgines tenen l’habilitat d’endolcir el xoc que ens trobem en un moment determinat, el trasbals vist amb la bella perspectiva de la Maria, es paeix molt millor. I és que, aquesta dona ha elaborat unes il·lustracions espectaculars, hi ha una doble pàgina amb un camió d’escombraries, impressionant i un avi amb una tendresa al rostre sensacional, i no puc oblidar dues escenes de petites ballarines que són simplement delicioses! Celebro el retrobament d’aquestes dues dones en un llibre, aquí al bloc ja us vam parlar fa uns mesos d’una altra delícia de llibre, el títol Un lloc per a la Rula (Tramuntana, 2015).

Mar Pavón (Manresa, 1968) és una somiadora d’històries des de la més tendra infància, gaudia jugant en llibertat al carrer i, delectant-se amb les històries que li regalaven els pares. Té en el seu haver una gran quantitat de títols, alguns dels quals han estat traduïts i guardonats amb alguns dels més importants reconeixements de la LIJ. Maria Girón (Barcelona, 1983) Va créixer envoltada de pinzells, blocs de dibuix, quadres i figures de fang, en una casa de conte, situada al bell mig d’un bosc. Va llicenciar-se en Belles Arts especialitzant-se en il·lustració a l’escola Llotja de Barcelona, la seva vàlua com a il·lustradora es consolida amb cada nou treball que realitza. L’any 2010 va ser seleccionada per participar en una exposició col·lectiva dedicada a Gianni Rodari dins la Fira Internacional del Llibre Infantil de Bolonya.

Sílvia Cantos

1 comentari:

  1. Hola sóc la Xènia i tinc 9 anys. Fent una recomanació d'aquest llibre he trobat la teva i com que m'ha agradat molt, n'he copiat un tros. Aquí et deixo el post per si te'l vols llegir.
    http://joiaalmeublog.blogspot.com.es/2016/05/avui-us-recomanare-un-llibre.html
    Moltes gràcies!

    ResponElimina