dilluns, 30 de novembre del 2015

L'essència genuïna de l'amistat i la solidaritat

Títol: Cuerdas
Autor: Pedro Solís
Edició: Ediciones Nilo, 2014
Pàgines: 32
ISBN: 9788415658566
Edat: De 5 a 99
Nota: ♥♥♥♥♥
14€ Llibre+DVD



Avui us parlaré d’una proposta molt especial, una història que tocarà la fibra a més d’un i, en la que es posa de manifest la bellesa de la manca de prejudicis que sovint es dóna en els infants, emocionant, delicada i sens dubte, imprescindible!

Hi ha històries entranyables, simpàtiques, dolces, boniques i després n’hi ha d’inoblidables, Cuerdas és de les últimes. Un conte preciós, inspirat en la relació real entre els fills de l’autor, que mostra amb exquisida sensibilitat l’amistat tan especial que s’estableix entre dos infants, un d’ells amb paràlisi cerebral. Una història que no oblidareu i, que trobo especialment recomanable per treballar a les escoles, ben segur que els professors poden treure'n molt de partit a l'aula, no endebades, conceptes essencials com la solidaritat i l'amistat, són l'essència d'aquesta història.

El format original va ser un curtmetratge que ha vist recompensat el meravellós treball fet 160 premis (per ara) entre ells el Goya al millor curtmetratge d’animació espanyol i el Primer Premi al Festival de Cinema Infantil de Chicago. I l’editorial Ediciones Nilo, dins la seva col·lecció Alquitara el publica en format àlbum il·lustrat que es ven conjuntament amb el DVD que conté el curtmetratge. No cal dir que aquest és un regal magnífic, que ja podeu anar anotant a les vostres llistes nadalenques, d’aniversaris o qualsevol altre excusa que necessiteu per fer un regal! ;) A més, sapigueu que el 15% dels beneficis de les vendes es destinaran a la fundació sense ànim de lucre NIPACE (Niños con paràlisis Cerebral), una raó més de pes per comprar aquest títol.



Llegint la dedicatòria, comprens perquè aquest relat és tan especial, és tan colpidora que no trobo les paraules per comentar-la, només puc dir-vos, llegiu-la i emocioneu-vos com ho he fet jo, amb la dedicatòria, amb les pàgines del llibre i amb el curtmetratge deliciós.

A mi hija Alejandra por inspirarme esta historia.
A mi hijo Nicolás, ojalá nunca me hubieses inspirado esta historia.
Te lo dedico a ti, Lola, por todo lo que no has llorado delante de mí.

Pedro Solís (Barcelona, 1968) amb 30 anys va decidir llançar-se al sector del videojoc. Ha desenvolupat diferents tasques en el camp, des d’artista 3D a coproductor en nombrosos títols per a PC i consoles. Ha participat com artista 3D en els curts d’animació Tadeo Jones i Tadeo Jones y el sótano maldito. El seu primer treball com a director i guionista La Bruxa, va ser guardonat amb el Premi Goya 2011 al Millor Curtmetratge d’Animació entre altres premis. Ha treballat com a director de producció als llargmetratges Las aventuras de Tadeo Jones, Atrapa la bandera i la seqüela de Las aventuras de Tadeo Jones.


Si voleu saber més coses sobre Cuerdas no dubteu a visitar la web que han dissenyat amb molts i interessants continguts tant del llibre com del curt.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada