dilluns, 16 de novembre del 2015

Deixeu-les que s'estimin!

Títol: La princesa Li
Autor: Luis Amavisca
Il·lustrador: Elena Rendeiro
Edició: NubeOcho, 2015
Pàgines: 40
ISBN: 9788494413773
Edat: De 5 a 12
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 14,90€

I si la princesa Li estimava una noia d’una altra terra,
Què importava si no era un home del mateix regne?
No era l’amor més gran que qualsevol cosa al món?


Avui us parlaré d’un llibre molt especial, un àlbum il·lustrat preciós que parla de la lluita de dues dones per defensar l’amor que les uneix, desafiant tot convencionalisme en una cultura força opaca.

Una princesa bonica i estimada al seu regne del llunyà orient, ha d’escollir un home per casar-se però ella ja està enamorada i, ni és del seu mateix regne, ni tampoc un home. Aquesta situació despertarà la còlera del rei i provocarà una successió de fets que duran al monarca a replantejar-se les seves pròpies lleis.



No trobeu que ja va sent hora que normalitzem aquest tipus de qüestions? L’amor és cosa de sentiments, no de gènere! És fantàstic trobar contes que narren la història d’amor entre dues dones, o dos homes, el que importa són les emocions, les mirades i els cors que bateguen. Als contes sovint hi trobem històries d’amors i desamors i, sortosament, cada cop més els autors obren el ventall de protagonistes a la realitat actual.

M’ha agradat molt que la història se situï en una terra de tradicions pràcticament inamovibles que dóna una intensitat encara més gran als fets narrats. També cal destacar l’acurada edició que s’ha fet, és interessant, que en la narració trobem paraules destacades amb negreta o un cos de lletra lleugerament superior, això provoca que el lector pari especial atenció a mots clau. D’altra banda, com ja és propi de la sèrie, el text es presenta en format bilingüe català-anglès, de manera, que aquests àlbums, a banda de ser magnífiques lectures en sí mateixes, ofereixen una bona manera de practicar l’anglès.

Menció especial mereixen les aquarel·les d'Elena Rendeiro, a través de les quals les pàgines d'aquest llibre prenen vida. Amb una paleta de tons càlids, i jugant hàbilment amb els fons blancs, ha sabut crear una ambientació oriental que situa al lector dins el context de la narració. Delicades i bellíssimes, esdevenen la parella perfecta del text de Luis Amavisca.

NubeOcho Ediciones és una editorial especialitzada en àlbum il·lustrat, compromesa amb uns valors, promou el respecte envers la diversitat i ofereixen llibres que faciliten a famílies i educadors l’accés a temes delicats d’una manera lúdica i senzilla. La sèrie Egalité presenta una selecció de títols que fomenten la igualtat, amb un tractament exquisit i un to molt planer. Trobem contes on el color de la pell o la tendència sexual són plantejats amb una naturalitat fantàsticament encertada. Aquí al bloc ja us vam parlar d'un títol de la mateixa col·lecció: Mi papá es un payaso una proposta també molt recomanable!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada