divendres, 26 de juny del 2015

Ressenya Naricillas negras

Títol: Naricillas negras
Autor: Rury Lee
Il·lustrador: Emanuele Bertossi
Traductor: Hyunju Kim i Ángel Peinado
Edició: Pastel de Luna, 2015
Pàgines: 40
ISBN: 9788416427024
Edat: De 5 a 8
Nota: ♥♥♥♥

Avui us recomano un àlbum il·lustrat molt bonic, i emocionant, que ens parla del respecte envers els altres cohabitants del nostre planeta.

Coda i la seva mare són dos adorables óssos polars. El seu preciós pelatge blanc els permet ser gairebé invisibles a la neu de l'àrtic. Però, Boba el caçador coneix el seu punt dèbil: els seus nassets negres es veuen des de lluny. Com podran en Coda i la seva mare despistar al caçador?

Aquest llibre que us presento avui, està farcit de poesia visual, amb delicades il·lustracions i personatges que donen vida a una emocionant història. Una història d'amor materno-filial, una toc d'atenció a la natura i els nostres companys de planeta, presentat en una edició magníficament editada, amb un gramatge del paper excel·lent, el detall de les guardes ben integrades, una coberta amb una textura exquisida. És també el debut d'un nou segell editorial: Pastel de Luna, que neix com una editorial especialitzada en àlbums il·lustrats per a nens que busca acostar la cultura asiàtica a l'imaginari dels lectors més petits. Pren el seu nom d'un dolç típic que es regalen les famílies d'origen xinès durant la Festa de Mitja Tardor, celebració realitzada en honor a la lluna. I és que hi ha moltes coses que desconeixem del llunyà Orient, per això Pastel de Luna proposa desviar la nostra mirada cap a l'Est i apropar-nos a la cultura asiàtica, gaudir de la seva rica cosmovisió, el seu imaginari, originalitat i la gran connexió dels seus pobles amb la natura. 

Aquesta nova aposta editorial busca que els infants viatgin, volin amb la seva imaginació fins Orient i, per què no, fins a la mateixa lluna en la seva celebració. De la mà dels autors de text i il·lustracions ho aconseguiran, no endebades aquest primer títol Naricillas negras ha estat traduït a sis idiomes i reconegut amb dos premis a Corea: The Book of the Year (The School Libraries Conference) i The Best Book (Korea Education and Culture Institute)



A banda del títol que us proposem, l'editorial es presenta amb tres propostes més, que configuren les dues col·leccions, per una banda Lejano Oriente on es publicaran llibres procedents d'editorials de l'Est d'Àsia, especialment d'escriptors i il·lustradors de Japó, Xina i Corea del Sud. Aposten per una gran qualitat que queda demostrada amb els dos primers títols presentats. Per altra banda trobem Cosecha pròpia, una segona línia amb llibres de producció pròpia, amb els quals d'entrada posen també el llistó ben alt amb dues propostes dolces molt ben desenvolupades que resulten atractives per als petits lectors.

L'aparició d'una nova editorial, amb unes apostes inicials de bon nivell, són sens dubte, una gran notícia per al món de la literatura infantil, en aquests temps difícils on sovint apareixen notícies relatives al tancament d'editorials, de llibreries, etc, donem la benvinguda a Pastel de Luna i els animem a seguir treballant per oferir-nos llibres tan fantàstics com aquests que ofereixen com a targeta de presentació.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada