dimecres, 27 de maig del 2015

Ressenya Croqueta y Empanadilla

Per Mireia Martínez


Títol: Croqueta y Empanadilla
Autor: Ana Oncina
Edició: La Cúpula, 2014
Pàgines: 132
ISBN: 9788415724612
Nota: ♥♥♥♥♥

Els premis del Saló del Còmic d’enguany ens reservaven una darrera sorpresa! Croqueta y Empanadilla d’Ana Oncina s’alçava amb el Premi Popular a la Millor Obra de 2014. Els lectors es van manifestar, i la votació popular va concedir el guardó a aquest còmic entranyable i molt simpàtic que La Cúpula va publicar amb molt d’encert el març de 2014, i que en aquests moments compta amb una celebrada vuitena edició.
Croqueta y Empanadilla és el primer còmic d’Ana Oncina (Alacant, 1989). Una lectura fresca i divertida de tints autobiogràfics, basada en les seves pròpies experiències amb el seu xicot. Ens relata, en capítols curts i amb molt d’humor, situacions típiques de parella en les que de ben segur tots ens veiem reflectits en molts moments. Històries quotidianes i petites que ens parlen de la convivència, la paciència, la capacitat de compartir, entre d’altres. Però per abordar el tema, i aquí està la gràcia de la proposta, Oncina ens dibuixa una parella molt fregida: Croqueta ell i Empanadilla ella. Dos personatges carismàtics que es fan estimar per la seva dolçor, ingenuïtat i bones intencions. El primer viatge, les mascotes, la cuina, els amics... Moltes i variades escenes, però personalment sento especial predilecció pels capítols Historias para no dormir, senzillament magnífics!
Amb un dibuix dotat de simplicitat i amb un color a dues tintes dominat pel taronja, Croqueta i Empanadilla es mouen en un món d’humans on ells són els únics éssers fregits. 

Amb la lectura d’aquest volum us quedareu amb ganes de més. Segur! Us convido a continuar amb un especial nadalenc: Una Navidad con Croqueta y Empanadilla. Un petit volum en grapa i a tot color editat el desembre de 2014. En aquesta ocasió, les compres nadalenques, la festa de  Cap d’Any o la “dieta del polvorón” són les protagonistes. Autèntics clàssics d’aquestes dates amanits amb noves i divertides situacions diàries. 


I que millor que acabar aquesta recomanació amb la notícia de la imminent publicació de Croqueta y Empanadilla 2, que surt al mercat el 29 de maig. En el tastet de les primeres pàgines  podem veure que l’estiu i la calor arriba a l’univers de Croqueta i Empanadilla. Noves aventures i desventures amb les quals, sens dubte, gaudirem molt i que estic desitjant llegir!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada