dilluns, 2 de febrer del 2015

Ressenya La cocina de Naneta

Per Mireia Martínez

Títol: La cocina de Naneta
Autor: Nob
Edició: Dibbuks, 2014
Pàgines: 96
ISBN: 9788415850335
Edat: a partir de 8 - 9 anys
Nota: ♥♥♥♥


Naneta és una àvia entranyable, rabassuda i amant dels dolços, però sobretot és una excel·lent cuinera. Per a ella la cuina és una actitud davant la vida, una manera d’entendre el món. La Naneta ho soluciona tot amb un bon plat, sempre acaba cuinant per als que més estima, família i amics. La cuina és el seu remei secret, i ens obsequia amb paraules sàvies com: “Cocinar no es difícil... Un puñado de amor, unas gotas de ternura, sazona con risa i buen humor, ¡ese es el secreto de la felicidad!”.

La cocina de Naneta és un àlbum molt especial, a mig camí entre el còmic i el llibre de cuina o receptari combinat amb il·lustracions a pàgina sencera. Nob intercala històries quotidianes amb records d’infància, i amb delicioses receptes que la Naneta ens explica pas a pas de manera senzilla i entenedora, aproximant-nos a la gastronomia francesa i dels Pirineus. Un total de 23 àpats suculents i nutritius: trinxat de la Cerdanya, mandonguilles, peix empanat, crêpes, pastís de llimona, arròs amb llet, pa de mel... També, inclou al llarg del còmic, de manera puntual, el que es podria considerar un manual o un abc de la cuina on recull informació essencial: els 10 manaments de la cuina, 15 estris de cuina indispensables, 10 consells per a una bona digestió o 10 aliments imprescindibles per a un pícnic. El resultat d’aquesta combinació de registres és una lectura dinàmica, diversa i molt amena.

Un còmic simpàtic amb escenes divertides plenes d’humor amb la cuina i el menjar com a teló de fons. Un còmic on els personatges mengen i tornen a menjar, parlen amb la boca plena i gaudeixen dels plats preparats per la Naneta. Un còmic culinari que obre la gana i que convida a posar-se a cuinar amb els petits de la casa. Un còmic que desperta sensacions i evoca olors, en resum, fa salivera. Una recomanació, llegiu-lo amb l’estómac ple!

 “El estómago lleno cura el corazón vacío.”
 “En nuestro estómago se almacena la mayor parte de nuestros recuerdos.”

I si la Naneta us ha captivat per la seva bondat i tendresa, us convidem a descobrir-la de petita, quan era coneguda com a Marieta, a la col·lecció Los recuerdos de Naneta formada per tres volums: La vida en el campo, Camino de la escuela, i La buena estrella.


Mireia Martínez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada