dimarts, 17 de febrer del 2015

Ressenya El blog de Cyrano

Títol: El blog de Cyrano
Autor: Rosa Huertas
Edició: SM, 2012
Edat: A partir de 12 anys
Nota: ♥♥♥♥♥
  

Sabeu qui era Cyrano de Bergerac? Per aquells que no, Cyrano estimava a la bella Rosanne però sabia que el seu amor era impossible, per això li escrivia enceses cartes que mai no s’atrevia a enviar-li. Jo també escric a un impossible, tot i que s’assegui al meu darrere a classe.

Amb aquestes paraules se’ns presenta una història que farà les delícies de tots els adolescents, joves i no tan joves que gaudeixin amb les històries d’amor, ara bé, no espereu trobar línies carregades de romanticisme edulcorat, poesies d’institut o drames adolescents, res més lluny de la realitat. Amb aquesta novel·la juvenil, Rosa Huertas, torna a posar de manifest la gran passió que sent per la LITERATURA escrita així, amb majúscules, bona mostra és la gran quantitat de referències que es troben a les pàgines d’aquest llibre: des dels versos de Cernuda, Ángel González, Gloria Fuertes o Goytisolo fins a figures dels escenaris de principis del segle XX com ara Isidoro Máiquez, María Guerrero i el que possiblement sigui el nom que sonarà més, Margarida Xirgu.

Al mateix temps que parlem de figures d’un passat proper, trobem elements molt actuals, com les noves tecnologies i una proposta que crec encara no és prou coneguda i entesa com a bona pràctica per compartir lectures i que a la història sorgeix arrel del llibre viatger d’en Segis el Cyrano, estic parlant del bookcrossing.

Rosa Huertas, llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Múrcia, és professora de Llengua i Literatura a l’IES Europa de Rivas i del Centro de Estudios Superiores Don Bosco a la Universitat Complutense. Col·labora com assessora literària en una editorial de LIJ, les seves dues primeres novel·les juvenils han estat guardonades. Sobra dir que es troba absolutament al seu medi escrivint per a joves i sap com fer-ho per arribar a ells. Penso sincerament que aquest llibre seria una magnífica lectura per alumnes d’ESO i Batxillerat, pel context històric i literari que conté ja que permet una extensió de la lectura a l’aula.

Una novel·la molt ben escrita amb una història que conté tots els ingredients per seduir al lector, com si dels versos més engalipadors del propi Cyrano es tractessin.

Us deixo el primercapítol del llibre perquè pugueu fer-ne un tastet.


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada