dijous, 4 de desembre del 2014

Ressenya L'Agus i els monstres

Títol: Arriba el sr. Flat!
(L’Agus i els monstres)
Autors: Jaume Copons 
Liliana Fortuny
Edició: Combel, 2014
Pàgines: 136
ISBN: 9788498259100
Edat: de 7 a 10 anys
Nota: ♥♥♥♥

Avui us recomano una nova col·lecció per lectors infantils que ho té tot per atrapar-los, bones històries, generoses dosis de bon humor, aventures i un munt de monstres!

L’Agus i els monstres és el resultat del treball en comú d’en Jaume i la Liliana. La Liliana dibuixa i en Jaume escriu, però tots dos pensen! Es van conèixer per casualitat i es van posar a treballar junts. Des de llavors, entre altres projectes propis i conjunts, ja no han pogut deixar de fer coses monstruoses. La Liliana fa dibuixos i els anima. És coautora d’Aquest llibre és de l’avi i Aquest llibre és de l’àvia. Passa mitja vida entre dibuixos animats, dissenys de cobertes de discos i videoclips de grups musicals. I l’altra mitja la passa inventant mons, sortint al balcó, menjant carxofes o plats japonesos i mirant pel·lícules.

En Jaume és escriptor. A part d’haver escrit un munt de novel·les, cançons i guions, és coautor de la col·lecció Jo, Elvis Riboldi, i de sèries infantils de televisió. Li agrada passejar sense rumb fix, mirar els aparadors de les sabateries, escoltar la mateixa cançó una vegada i una altra i llegir diversos llibres alhora.

La col·lecció Agus i els monstres és una proposta fantàstica per als lectors que s’inicien en solitari en aquest meravellós món que és la lectura, us faig cinc cèntims de què va: L’Agus Pianola, és un noiet molt despistat i una mica galtes però al capdavall, és un tros de pa. Ell ja ho sap prou, que hauria de tenir l’habitació ben endreçada, però sempre espera que la mare li ho recordi perquè mai no troba el moment per posar-s’hi. I és clar, en una habitació desendreçada es perden moltes coses, com ara pilotes, videojocs i redaccions, i també se’n troben d’altres… 

Aquesta col·lecció de moment, compta amb dos títols: Arriba el sr. Flat! i Salvem el Nautilus! però sembla que no quedarà aquí i els autors ja treballen en noves aventures d’aquesta colla entranyable i divertida de la que irremeiablement us acabareu enamorant. El primer títol ens presenta els dos protagonistes, l’Agus i el senyor Flat, introdueix els altres monstres, i el fil principal que seguiran les diferents trames, després en cada nova aventura ens descobrirà en particular els altres monstres.

Punts forts que té per mi la col·lecció: 

1.    Un nen despistat fins a l’extrem, d’aquells que s’acostuma a dir “Sort que el cap no se’l pot treure, perquè sinó ben segur que també el perdria!
2.    El senyor Flat, el Cheff Roll, en Brex, en Hole, la Pintaca, l’Octosol, en Ziro, la Dra. Vetter, en Drilocks, l’Emmo o el que és el mateix, una colla de monstres encantadors que t’emportaries a casa!
3.      Un dolent molt dolent i un mig dolent, mig babau.
4.      Aventures tan irreals que te les pots creure.
5.      Uns pares una mica pesats (més o menys com ho són els de veritat)
6.      El ritme àgil i estil directe del còmic.
7.      El descobriment de la màgia de la lectura junt amb les petites píndoles d’autèntics títols imprescindibles que desgranen les històries.

«Començava a intuir que aquells llibres que havia tingut morts de 
fàstic a l’habitació eren força més interessants del que jo pensava.»

I és que possiblement el que més m’ha convençut de la proposta d’en Jaume i la Liliana és l’habilitat amb la qual introdueixen gran clàssics de la literatura infantil i juvenil de tots els temps, que ningú hauria de deixar de llegir, ho fan amb una gràcia que es tradueix en petits fragments, anècdotes o referències molt estudiades que en tots els casos desperten l’interès del lector, fent aquell clic que motiva els grans descobriments. L’Agus se’ns presenta com un nen que no troba cap interès envers la lectura i, de la mà del sr. Flat descobrirà la màgia que amaguen els llibres.

I cal dir, que tots aquests ingredients es complementen a la perfecció amb les il·lustracions de la Liliana, amb un estil desenfadat, ple de color i moviment, els personatges prenen vida.

Sincerament us recomano, que accosteu aquestes propostes als petits lectors, siguin o no aficionats a la lectura, de ben segur que en gaudiran a més, l’experiència no finalitza amb la lectura dels llibres, ja que s’ha creat un portal web amb un munt de continguts extra que perllongaran la diversió amb propostes genials que no us podeu perdre.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada