dissabte, 22 de novembre del 2014

Ressenya Buh

Per Mireia Martínez

Títol: Buh. El camino a casa; El verano agridulce
Autor: Andy Runton
Edició: Barcelona: Thule Ediciones, 2012
Col·lecció: Isla Flotante
Pàgines: 156
ISBN: 9788415357049
Edat: a partir de 5 anys

Nota: ♥♥♥♥

Amb aquest còmic, Thule presenta el primer volum de les aventures d’en Buh, un mussol solitari d’ulls grossos i posat moix. La sèrie continua amb quatre títols més, també editats en la col·lecció Isla Flotante: Buh, un poco tristón; Buh, lecciones de vuelo; Buh, la hora de los valientes; i Buh, historietas.

Aquest personatge creat per Andy Runton ha captivat als joves lectors dels E.E.U.U., i ha estat guardonat amb diferents premis. Un còmic sense mots en el qual la imatge és l’únic vehicle per a construir la història. Els infants són els encarregats de donar veu als personatges, i descobrir en Buh i les seves aventures a través de l’observació. El dibuix de Runton està dotat d’una capacitat narrativa excel·lent que permet seguir el fil de la història. Alhora, les expressions dels personatges, que representen clarament un sentiment o un estat d’ànim, i la combinació de símbols, que creen missatges i significats en diàlegs muts, són emfatitzats pel joc en blanc i negre.


Aquest volum ens regala dues històries sensibles, divertides i molt humanes. En la primera, El camino a casa, en Buh abandona la seva existència solitària i descobreix el valor de l’amistat de mà del cuc Gus. Una amistat inusual que segons l’ordre natural de les coses, però en Buh no té cap intenció de cruspir-se el seu nou amic. En Buh és un trosset de pa que vol companyia. En la segona, El verano agridulce, en Buh i en Gus aprenen que a vegades dir adéu no és per sempre, que cal deixar marxar a aquells que estimem, confiar i esperar que tornin a nosaltres.

Una bonica metàfora a través de les estacions i dos eixerits colibrís. Unes historietes mudes que ens arrenquen un silenciós somriure!

Mireia Martínez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada