dijous, 13 de novembre del 2014

Agenda Literària - Segona quinzena de novembre 2014

Per aquesta segona quinzena del mes de novembre, des de l’Agenda Literària de l’Històries us recomanem els següents actes.

La llibrería Índex de Vilassar de Mar
amb el suport de l'Ajuntament, la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Norma Editorial
Convoca el 3er Concurs de Còmic de Vilassar de Mar
DIBUIXA LA MULTICULTURALITAT: BUSQUEM UN PERSONATGE D’UN ALTRE CULTURA

L'objectiu de crear aquesta vegada un personatge d'una altra cultura. Tot plegat, per fomentar l’interès per la lectura i el món del còmic i treballar la multiculturalitat. Els treballs es poden presentar del 10 de novembre al 2 de desembre.
Hi ha tres categories i tres premis:
- Infantil (7-12 anys), premi: lots de còmics.
- Juvenil (13-17 anys), premi: lot de còmics.
- Adults (18-99 anys), premi: 200 euros en efectiu i un lot de còmics
Les bases del concurs estan disponibles al web i impreses a la mateixa llibreria Índex o la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín.


Dijous 20 de noviembre a les 19:30h
Llibreria Buc de Llibres de Mataró
Presentació del llibre HERR GUARDIOLA de Miguel Ángel Violán.

Miguel Ángel Violán és autor del celebrat llibre EL MÈTODE GUARDIOLA, editat l’any 2012. Ara ens presentarà a Mataró el resultat de seguir Pep Guardiola per la capital bavaresa com a nou entrenador del Bayern de Munic. Violán es defineix com a “guardiolòleg, analista transdisciplinar de la trajectòria del ciutadà Pep Guardiola” i és que Violán, no és un periodista del cor que segueix celebritats, és un analista del mètode de treball de l’entrenador.


14 i 21 de novembre
Llibreria NoLlegiu de Poblenou (Barcelona)
Teatre 'Llibràlegs'
Preu: 10 € (inclou un llibre usat)
Reserva a info@nollegiu.com

Espectacle-trobada que es presenta a diferents biblioteques de Girona durant el festival Temporada Alta passa també per la llibreria Nollegiu del Poblenou. Es tracta de quatre converses entre l'actriu Mireia Piferrer i l'actor Albert Ausellé on els llibres i la lectura hi tenen molt a dir. Els textos són d’alguns representants joves de la millor dramatúrgia catalana: Marc Artigau, Josep Maria Miró, Pau Miró i Jordi Prat i Coll. Una iniciativa diferent que també inclou el regal d'un llibre amb el preu de l'entrada i que un cop acabat l'espectacle (50 minuts) es podran intercanviar els llibres que s'han donat i aprofitar per fer una copa, xerrar o lligar. Places limitades.


Dissabte 15 de Novembre
Dòria Llibres de Mataró
Presentació del llibre Mestre de disfresses de Charles Simic

Llibre traduït per Marta Pera Cucurell, amb el qual va guanyar la Xa edició del Premi Jordi Domènech de Traducció de Poesia. Marta Pera i el poeta Joan Carles González Pujalte en llegiran poemes.
També es celebraran els 25 anys de l’editorial Cafè Central llegint poemes de diferents autors i amb la presentación del llibre No t'angoixis per les meves llàgrimes, de Denise Desautels, que hi serà present.

Denise Desautels és una de les figures més destacades de la literatura quebequesa contemporània. Membre de l'Acadèmia de les Lletres del Quebec, ha escrit una trentena llarga de llibres de poesia -sovint en diàleg amb artistes plàstics-, guions radiofònics i peces teatrals.
La seva escriptura ha estat reconeguda amb els premis literaris de més prestigi del seu país. L'any 2009 va ser guardonada, pel conjunt de la seva obra, amb el Prix Athanase-David, el més important que es concedeix en l'àmbit de la literatura quebequesa. El 2011 va rebre
a Estrasburg el Prix Européen de Littérature Francophone Jean Arp 2010, també pel conjunt de la seva obra.

Diumenge 16 de novembre, a les 12:30h

Llibreria NoLlegiu de Poblenou (Barcelona)
Celebració de l’ANY VINYOLI amb Jordi Llavina, comissari de la celebració i l’actor Xavier Ripoll que posarà veu al poeta.

Joan Vinyoli i Pladevall (Barcelona, 3 de juliol de 1914 - Barcelona, 30 de novembre de 1984) fou un poeta català. Fortament influenciat per Rainer Maria Rilke, va començar a escriure incitat per una frase seva:
« La poesia no és cosa de sentiments sinó d'experiències » — Rainer Maria Rilke
Va començar a guanyar els primers premis de poesia durant la dècada de 1950, tot i que el reconeixement públic li arribà a principi dels anys 1970, amb el poemari Tot és ara i res. Entre els 1970 i 1984 va publicar regularment i va rebre diversos reconeixements. Va morir el 1984. La seva obra poètica relaciona la seva trajectòria vital amb la seva obra, amb un cert sentit místic on es pregunta per la fe.


Dijous 27 de novembre a les 19:30h
Llibreria Buc de Llibres de Mataró
Presentació del llibre EL PLAGI de la guardonada Sílvia Romero

Amb EL PLAGI, editat per Proa, Sílvia Romero ha guanyat el premi El Lector de l’Odissea 2013 publicat per editorial Proa. Una novel·la on dues dones ambicioses en són protagonistes: l’una, escriptora que va triomfar als anys de postguerra a Barcelona, té un gran secret i l’altra, una periodista encara més ambiciosa en una entrevista, vol descobrir aquest secret.
Intervindran a l’acte:
Sílvia Romero, autora, i Joan Abellaneda, poeta, blocaire i profesor.

L’escriptura ha estat la gran il·lusió de la Carme Carreras des de ben jove. El seu company Joan, que ha conegut durant l’exili republicà a Mèxic, és un dels seus grans mestres literaris. Però aïllada del món i òrfena, la Carme va darrere del gran amor que li doni l’empenta definitiva per viure. És una obsessió que l’acompanya i que, amb el temps, se suma al desig d’excel·lir en les lletres i de triomfar en el món literari. Res ni ningú pot apartar-la d’aquests objectius. Publica una novel·la, es fa famosa, s’enamora... i molts anys després la veiem en una clínica geriàtrica, convertida en una persona amargada, dominada per la culpa i la por. L’Àngels Riudor, una jove periodista encara més ambiciosa que com va ser-ho la Carme Carreras, l’entrevistarà per conèixer-la, per saber quin gran secret amaga aquesta dona escriptora que, a la postguerra barcelonina, va enlluernar el món de les lletres amb la seva primera novel·la.


Dijous 27 de novembre a les 19:30h
Dòria Llibres de Matarò
Cata Literària. Un tast de les últimes 3 novel·les publicades per Llibres del Delicte i amb la presencia dels tres autors.

La dona gris d’Anna Maria Vilallonga, és una novel·la que indaga en la psicologia de la soledat, de l’abandonament i de l’obsessió a partir d’una dona sense cap atractiu especial. Ni alta ni baixa, ni guapa ni lletja, ni jove ni gran. Un personatge gris enmig de la massa gris. Una dona com qualsevol altra i un home que l’assetja.

Els silencis dels pactes d’en Marc Moreno , L’Òscar Masferrer no coneix cap límit i actua sense pudor ni remordiments quan el que rebrà a canvi s’ho val. Els contactes que té amb grans empresaris sense escrúpols li proporcionen els negocis il·legals i la revista local que dirigeix a Mataró és un bon lloc des d’on executar els plans de pressió i enfonsament a polítics de la zona. Tot el que ve després ja són les complicacions d’uns assumptes foscos, que sempre apareixen i que només condueixen a situacions encara més complexes.

Les Mans del Drac de Sebastià Bennassar, Sant Jordi coincideix enguany amb el diumenge de Pasqua. En una Barcelona que es prepara per a la gran festa del llibre comencen a aparèixer cadàvers en algunes esglésies i també a les paradetes preparades per a les signatures. Tenen res a veure uns assassinats i els altres? Un periodista cultural, un integrista catòlic apassionat pels exorcismes de Verdaguer i la sergent dels Mossos d’Esquadra Mireia Pla tenen a les seves mans la resolució del que s’amaga a les mans del drac.

Ferran Pizarro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada