dimarts, 1 d’abril del 2014

Ressenya Fuego


Títol: Fuego
Autor: Mercè López
Il·lustrador: Rebecca Beltrán
Edició: Lumen, 2014
Pàgines: 72
ISBN: 9788448837181
Edat: de 9 a 99 anys
Nota: ♥♥♥♥



L’àlbum il·lustrat que us presento és una petita meravella d’aquelles que tant m’agrada recomanar-vos, apta des dels 9 fins als 99 (i més!) anys, un llibre amb el que podeu sorprendre aquest Sant Jordi a la vostra parella.

Foc, una criatura capriciosa, màgica, sap com encendre (i apagar) una passió. imprevisible, canviant, vermella, cruel en algunes ocasions, comfortable en d’altres. Foc pren les flames de la passió, però també redueix a cendres l’amistat, l’amor, el cor. No s’ha de jugar amb Foc.

«Fuego» podria classificar-se com un recull de microrelats al voltant d’aquest màgic element, petits textos que narren des l’aparició per primera vegada dels hanabi un jardí de foc dalt del cel, o el que és el mateix, els focs artificials, fins a un desig incendiari que troba la seva parella ideal en una deesa de petons anticiclònics. També trobem la història d’una flama que ens transporta a una màgica nit d’estiu, el sempre espectacular au fènix o la incendiària història d’amor de Foc amb un rus d’ulls negres que donà lloc a un explosiu còctel Molotov.

«Ni piedras en los bolsillos ni incendios de cartón piedra: el amor quema y azota el alma con el rigor de la intemperie en tiempos de guerra. Pero qué bellas son sus cicatrices y qué gusto da acariciarlas.»

El mite de Vulcano, genis culinaris, la curiosa combinació d’animals que dóna lloc a un drac espectacular, la melena vermella d’una Greta que va provocar febrades a banda i banda del Mississipi, una illa de dos fars. No hi manca un referent clàssic com és el Farenheit 451 ni tampoc, per descomptat, la imprescindible nit de Sant Joan, i la cirereta d’aquest pastís la posa una selecció de música d’allò més ardent, les autores ens regalen una autèntica banda sonora composta per fogosos temes de Leonard Cohen, Johnny Cash, The Doors i molts més.

Aquest tàndem d’autora – il·lustradora repeteix després de «Tu corazón en un cofre» (Lumen, 2013), i això es nota, hi ha comunió perfecta del text amb la il·lustració, celebro conèixer que la idea és que aquest títol sigui el primer d’una sèrie dedicada als quatre elements essencials: terra, aire, aigua i foc, doncs prometen, com a mínim, tres propostes més, que si segueixen el mateix nivell de la present, configuraran una petita biblioteca imprescindible.  

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada