dissabte, 22 de març del 2014

Ressenya Poemes dibuixats


Títol: Poemes dibuixats
Autor: Montse Ginesta
Il·lustrador: Montse Ginesta
Edició: Baula, 2014
Pàgines: 32
ISBN: 9788447927272
Edat: A partir de 6 anys
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano un llibre amb una mostra de la que sens dubte és una de les vessants poètiques que més acostumen a agradar als nens i nenes: els cal·ligrames!

Per aquells que no ho tingueu present ara mateix, els cal·ligrames són un tipus de poema visual on les paraules formen un dibuix, els més coneguts a casa nostra són els de Salvat-Papasseit i Joan Brossa, i a nivell internacional destaca el francès Guillaume Apollinaire. A Poemes dibuixats, Montse Ginesta, ens ofereix una sèrie de poemes visuals a l’abast dels infants i enriquits amb el seu domini pictòric, que suposen una aportació fresca al conjunt dels cal·ligrames en català. Per a gaudi de petits i dels que comparteixen la lectura amb ells.

Una ballarina, meduses, cotxes, coets, caramels, estenedors, guants, fanals són alguns dels protagonistes d’aquests delicioses cal·ligrames, us deixo el que a mi més m’ha agradat: les ulleres.


Montse Ginesta és indubtablement una aposta segura a l’hora d’escollir un títol, no endebades ha publicat més de 150 obres, amb les quals ha guanyat, entre d'altres, el Premi Crítica Serra d'Or de Literatura Infantil i Juvenil, el Premio Lazarillo, i el Premio Nacional de Ilustración, en diverses ocasions, cadascun d’ells.

Sílvia Cantos

1 comentari: