dimecres, 5 de març del 2014

Ressenya Però jo sóc un ós!


Títol: Però jo sóc un ós!
Autor: Frank Tashlin
Traductor: Enric Larreula
Edició: Viena, 2014
Pàgines: 64
ISBN: 9788483307274
Edat: A partir de 8 anys
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano una lectura molt entretinguda i divertida, que a més té un valor molt especial: provoca en el lector preguntes com ara: Sóc com sóc per què vull o perquè els altres m’acceptin?

«Fa molt de temps; de fet, va ser un dimarts», un ós va anar cap a la seva cova per passar-hi els mesos d’hivern dormint, com fan sempre els óssos. I quan es va despertar, a començament de la primavera, es va trobar que els arbres havien desaparegut, l’herba havia desaparegut, les flors havien desaparegut... i al seu lloc hi havia edificis, i cotxes, i tanques. Resulta que la seva cova estava just enmig d’una fàbrica. I en aquell moment va aparèixer el capatàs i li va dir: «Ep, tu, a treballar». «Però, és que no treballo aquí –va dir l’ós–. Jo sóc un ós.» I l’home es va petar de riure: «Ves quina excusa per no treballar! Tu el que ets és un gamarús que no s’ha afaitat i que duu un abric de pells». Per sort, aquest ós era molt tossut... i, sobretot, no era un gamarús!


Heus aquí una d’aquelles històries que tan bon punt cau a les teves mans i la llegeixes, entra a formar part de la teva col·lecció particular d’imprescindibles. Una narració intel·ligent, farcida d’un humor agut que provoca una instantània empatia del lector amb el protagonista, un pobre ós a qui tothom s’entesta a convèncer que ell no és pas un ós. Les il·lustracions obra del mateix autor juguen un paper important, mostrant amb major èmfasi el que el text planteja, amb un estil molt minimalista en blanc i negre i uns personatges dotats de gran expressivitat. Una història que facilita l’inici d’un debat amb nens i joves (per què no, també amb adults!) sobre la pròpia manera de ser i l’acceptació d’un mateix independentment de la opinió dels altres.


Aquest és un clar exemple que les bones històries no caduquen, no endebades la primera versió d'aquest títol es va publicar l'any 1946 en anglès amb el títol «The Bear That Wasn't», i a dia d'avui gairebé setanta anys després, segueix sent una narració amena, divertida i amb valors, però sobretot un llibre molt recomanable!

La col·lecció El jardí secret de Viena Edicions és un “magatzem” de joies literàries, els títols que la formen fins al moment són tots i cadascun d’ells, obres molt recomanables pel seu contingut, i també per la cuidada edició amb la que se’ns presenten, des d'aquí us animo a descobrir-la i naturalment, a llegir-la!

Comença a llegir aquí

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada