dilluns, 10 de febrer del 2014

Ressenya Top Faires

Títol: Somerset
Autor: Sílvia Tarragó
Edició: Edebé, 2013
Pàgines: 301
ISBN: 9788468308425
Edat: a partir de 12 anys
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano una lectura que intueixo serà fora adictiva per als joves lectors, una història farcida de màgia i romanticisme, amb un punt d’intriga que atraparà al lector des de la primera pàgina i un desenllaç contra rellotge d'autèntic vertígen.

En la nit més breu i màgica de l'any, alguna cosa succeeix a les golfes de la solitària Èlia. La jove de setze anys descobreix, en un llibre victorià, un concurs literari convocat cent anys enrere. Com si fos un joc, es decideix a participar-hi sense sospitar que això li provocarà conseqüències inimaginables que la trauran de la seva monotonia. Una carta amb cal·ligrafia d'uns altres temps li comunica que ha guanyat el concurs. El premi és un viatge fins a una mansió del sud d'Anglaterra on, juntament amb dues noies més, ha estat triada per formar part d'un insòlit curs que la formarà com a fada i li obrirà les portes a una professió: top model.

Sílvia Tarragó ha teixit amb gran habilitat una història on res no és el que sembla, en la qual un món aparentment de somni, on regna la bellesa i el luxe pot esdevenir un autèntic infern, fosc i sòrdid en el que la jove protagonista, l'Èlia haurà d'aguditzar el seu enginy per sortir-se dels múltiples entrebancs que va trobant pel camí. Un viatge iniciàtic, de descobriments i eclosió, en el que veurem com l'Èlia floreix deixant enrere la seva crisàlide per esdevenir una preciosa papallona.

«A l'Èlia sempre li havien agradat les històries sobre universos fantàstics. Els sentia molt més propers i comprensibles que la rutina de l'escola, donat que les intencions dels personatges eren clares. Res a veure amb les ambigüitats en les que es movien els humans corrents.»

No tinc cap mena de dubte que aquestes pàgines abduiran completament les joves lectores que desitjaran convertir-se en una més d'aquestes, aparentment afortunades, "neofairies" i viure una sensacional aventura com la de la protagonista, on el romanticisme i el glamur es donen la mà.

Amb un llenguatge i estil que arriben a les lectores, l'autora combina elements diversos que capten l'atenció del lector (especialment la lectora jove) el primer amor, la moda i les noves tecnologies junt amb una aura de misteri que ve donada per les localitzacions la música escollides per al desenvolupament d'aquesta etèria història: Glastonbury, Enya i Mike Oldfield. 


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada