dimecres, 19 de febrer del 2014

Ressenya La senyora Maria


Títol: La senyora Maria
Autor: Cesc Noguera
Il·lustrador: Raül Gesalí
Edició: Takatuka, 2013
Pàgines: 48
ISBN: 9788416003044
Edat: De 6 a 10 anys
Nota: ♥♥♥♥


Avui us vull recomanar un conte il·lustrat molt dolç que ens parla de valors tan importants com la solidaritat, la generositat i la tolerància.
La senyora Maria viu al carrer i a l’estiu busca l’ombra d’uns plataners en una plaça. Li agrada explicar contes als ocells i els dies de pluja fa un cobert amb una cortina de bany per arrecerar-s’hi. Els animals són els únics éssers vius que li queden per compartir records i afectes. Un dia l’Ennatu sent un bram estrany al parc i decideix esbrinar d’on ve.

Cada cop som més pobres i cada cop hi ha més pobres. Aquest conte ens parla d’una manera molt tendra de la pobresa, la soledat i l’amistat, aconseguint tractar el que és sens dubte, un tema molt dur, de forma senzilla i entenedora per als més petits en fer-ho des de la perspectiva d’una nena, i és que els infants no són cecs i el més probable és que tots hagin vist en una o altra ocasió, algú dormint al carrer o buscant entre les escombraries dels contenidors, com a mare m’hi he trobat i, certament se’m va fer difícil explicar-ho sense cruesa als meus fills que volien més i més informació, els autors ens faciliten la feina, han teixit una història amb una protagonista entranyable que en determinats pot deixar de ser-ho, els nens entendran la difícil situació i el més important, que són persones tan dignes com qualsevol altre amb un passat, sovint, complicat.

Els beneficis d’aquest llibre es destinaran a la Fundació Arrels, fundació dedicada a atendre i ajudar persones en situacions extremes d’exclusió social. Amb tres nobles objectius com són: Atendre les persones sense llar, sensibilitzar la ciutadania i denunciar situacions injustes i aportar propostes de millora, des d’aquí us animo a comprar un exemplar d’aquest llibre, estareu ajudant aquesta iniciativa i el més important, conscienciant els més petits d’una situació complicada que viuen cada cop més persones a prop nostre.
Sílvia Cantos

3 comentaris:

  1. Hola!!! Moltes gràcies per les coses que dius, són molt boniques. Rt volia demanar si no et sap greu que canviessis el cognom: és Noguera.
    Gràcies i una abraçada
    Cesc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fet Cesc! disculpa per el lapsus :-)

      Elimina
    2. Al contrari. No t'imagines com em fa sentir llegir el que has escrit sobre la Senyora Maria. Gràcies!

      Elimina