dimecres, 13 de novembre del 2013

Ressenya El meu primer Espriu


Títol: El meu primer Espriu: 
un poema per a cada estació
Autor: Salvador Espriu
Il·lustrador: Subi
Edició: Baula, 2013
Pàgines: 32
ISBN: 9788447925957
Edat: A partir de 5 anys
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano un recull de poesies de Salvador Espriu per als primers lectors, una perfecta ocasió perquè s’aproximin al gran poeta català del qual enguany se celebra el centenari del seu naixement.

Les estacions de l’any se succeeixen les unes a les altres, mentre ho fan, ens obsequien amb un munt sensacions que no passen desapercebudes a l’ull del poeta. Salvador Espriu va copsar i transmetre aquestes sensacions amb una poesia precisa i simbòlica, que en aquesta edició mostren amb efectiva senzillesa versos d’algunes de les obres mes representatives del poeta: «Les hores», «Cementiri de Sinera» i «Llibre de Sinera», acostant als més petits l’obra d’aquest català.


Amb una edició molt cuidada, que ha tingut en compte tots els detalls, com el fet de presentar el text dels versos amb lletra lligada, la primera que aprenen a llegir els nens i nenes; unes il·lustracions encantadores, unes guardes senzilles però efectives i una breu biografia adaptada a l’edat dels lectors.


Aquest títol s’inclou a la col·lecció «Capsa de contes» en la qual trobem històries plenes de lirisme, sentiments i imaginació, on la il·lustració hi juga un paper molt important, una bona mostra d’això és l’excel·lent treball de l’il·lustrador Subi que vesteix aquestes pàgines aportant la seva particular visió a través d’unes imatges suaus i càlides inspiradores de gran tendresa, immillorable complement als versos d’Espriu.


La poesia d’Espriu és un autèntic símbol del nostre país i si no volem permetre que caigui en el trist oblit, hauríem de considerar aquest títol com un imprescindible a qualsevol biblioteca, pública, escolar o particular.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada