dimecres, 2 d’octubre del 2013

Ressenya El carnaval de los animales

Títol: El carnaval de los animales
Autor: José Antonio Abad Varela
Il·lustrador: João Vaz de Carvalho
Música: Camille Saint-Saëns
Edició: Kalandraka, 2013
Pàgines: 36
ISBN: 9788484648222
Edat: a partir de 7 anys
Nota: ♥♥♥♥♥


L’àlbum il·lustrat que us presento avui uneix tres disciplines artístiques que permet estimular els nens i nenes a nivell visual i sonor, amb una generosa dosi d’humor, una obra completíssima!!

«El carnaval dels animals» és una suite en 14 moviments composta l’any 1886, és una peça amb molt d’humor, amb ritmes i sons festius poblat per una vasta fauna animal. Seguint el desig de Saint-Saëns, aquesta obra musical no va ser estrenada fins després de la seva mort, arribant a esdevenir una de les seves composicions amb més èxit.

Aquest llibre forma part de la sèrie Música Clásica, que es proposa acostar aquest estil musical al públic infantil, i que va estrenar l’editorial amb l’anterior títol «Les quatre estacions».

Novament José Antonio Abad ha estat l’encarregat de crear un text literari per  acompanyar la interpretació musical de la prestigiosa orquestra Academy of London. El relat recrea l’ambient de solemnitat de la celebració i descriu l’arribada dels convidats a l’esdeveniment. Amb una extensa experiència en el camp de la didàctica de la música, el gallec fa anys que es dedica a establir un pont entre la música clàssica i els infants amb múltiples iniciatives.


Les il·lustracions de João Vaz de Carvalho són el complement perfecte al text de Varela, amb un estil desenfadat de figures caricaturesques, aquestes pàgines faran les delícies dels nens i nenes, que riuran amb la fauna que hi trobarà. João va ser guardonat l’any 2005 a la Biennal Internacional d’Il·lustració Infantil, a Barreiro (Portugal), però aquest és només un dels molts reconeixements que la seva obra ha rebut, us recomano que visiteu la seva web

Una vegada més el segell Kalandraka ens presenta un àlbum il·lustrat de màxima qualitat, ideal perquè els nens i nenes gaudeixin amb les il·lustracions, i descobreixin la grandesa de la música clàssica d’una manera amena i divertida, una aposta segura!!


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada