divendres, 11 d’octubre del 2013

Ressenya 100 Gegants. Petita guia dels gegants de Catalunya

Títol: 100 Gegants
Petita guia dels gegants de Catalunya
Autor: Heribert Masana
Il·lustrador: JuanolO
Edició: El Cep i la Nansa, 2013
Pàgines: 72
ISBN: 9788492745708
Edat: a partir de 4 anys
Nota: ♥♥♥♥


El títol que us presento avui és un fantàstic recull d’alguns dels gegants que animen les festes majors catalanes, que ens descobreix anècdotes i curiositats d’aquests personatges tan estimats per els nens i nenes.

Aquí trobareu 100 gegants de pobles, viles i ciutats de Catalunya, gegants més antics i de més nous, gegants guerrers, reis i feudals, moriscs, pagesos i pescadors, gegants d’oficis o senyors i hereus amb barret de copa o barretina i dames amb vestits arriats amb algun bandoler de trabuc. També hi trobareu gegants que representen les diferents parts del món. En descobrireu uns gegantons de mig cos força originals i tot un reguitzell de figures simbòliques i imaginàries. És més, fins i tot uns titellaires ens han descobert els gegants més petits del món...


I és que l’imaginari català ens obsequia amb un immens ventall d’aquests personatges que tant atrauen l’atenció dels més petits que els admiren per les seves dimensions gegantines. Heribert Masana, gestor cultural de professió, és autor de diversos treballs relacionats amb les festes populars i tradicionals catalanes i, amb aquest nou títol demostra un gran coneixement que d’una manera senzilla i amena trasllada als nens i nenes, amb només quatre ratlles ens descobreix situació, any d’estrena, el nom, quan surten a voltar i algunes curiositats que converteixen aquest títol en una magnífica obra, gràcies també als fantàstics dibuixos que JuanolO hi afegeix amb el seu estil personal, desenfadat i divertit representant a cadascun d’aquests 100 gegants.

Una astuta velleta capaç d’enganyar el mateix diable, l’origen de la cançó del Gegant del Pi, una parella que protagonitzà la portada d’un disc de la Trinca, uns portadors que es troben unes precioses faves que acabaran donant nom a una família de gegants i uns gegants bojos que reparteixen mastegots a tort i a dret. Amb aquestes pàgines grans i petits descobriran un munt d’anècdotes que us animaran a sortir a veure in situ alguns dels protagonistes que els autors ens proposen.


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada