dilluns, 8 de juliol del 2013

Ressenya Mi perro piensa que soy un genio

Títol: Mi perro piensa que soy un genio
Autor: Harriet Ziefert
Il·lustracions: Barroux
Traductor: Diego de los Santos
Edició: Edelvives, 2013
Pàgines: 40
ISBN: 9788426388971
Edat: de 5 a 8 anys
Nota: ♥♥♥♥


 Avui us recomano una proposta de lectura per a primers lectors, un llibre entranyable i divertit amb molt d’art!

Quan el protagonista tenia cinc anys es va dir: «Sóc un artista. He de pintar i dibuixar cada dia». Ara que ja en té vuit i segueix pintant. Al seu gos li agrada veure com ho fa. I a vegades fins i tot l’ajuda! En aquesta història, tant l’amo com el gos descobreixen que l’animal té un talent enorme.


M’ha agradat moltíssim aquest llibre, perquè a més d’oferir una història d’amistat entre un nen i el seu gos és alhora un bonic homenatge a la pintura de Cézanne, i com sempre dic hem de procurar acostar als nens, especialment aquells que s’inicien a la lectura en solitari títols adequats al seu nivell lector i als seus interessos, en aquest cas trobem un llibre amb un text breu, assequible tant per quantitat com per dificultat amb unes il·lustracions divertides elaborades amb una gamma de colors vius i alegres.


Els creadors de «Mi perro piensa que soy un genio» són certament un tàndem de luxe, Harriet Ziefert és una prolífica autora de literatura infantil, incloent alguns títols que faciliten l’aprenentatge alfanumèric i de primers coneixements, essencials en el desenvolupament intel·lectual dels més petits. L’art és un tema que trobem en diverses ocasions en la seva producció, d’aquests títols es desprèn una sensibilitat especial que sap transmetre als seus lectors. I en la part més visual, trobem un altre nom de referència, Barroux, reconegut artista gràfic  que ha treballat en alguns dels mitjans més importants, com el New York Times, el Washington Post, la revista Forbes, a més de publicar diversos llibres per a nens. Enamorat del color i la fantasia, Barroux treballa les seves il·lustracions a la manera tradicional, barrejant linogravat, llapis i acrílic, aconseguint crear autèntiques delícies!

No ho dubteu, una molt bona elecció que podeu oferir amb total convenciment aquest estiu als primers lectors.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada