dimecres, 8 de maig del 2013

Ressenya Quan l'avi era petit


Títol: Quan l’avi era petit
Autor: Lilli Messina
Il·lustrador: Lilli Messina
Traductor: Patric de San Pedro
Edició: Takatuka, 2013
Pàgines: 32
ISBN: 9788492696888
Edat: a partir de 4 anys
Nota: ♥♥♥♥

Avui us recomano un àlbum il·lustrat entranyable i divertit ideal perquè els més petits comparteixin una bona estona amb els avis.

Quan l'avi era petit, tot era molt diferent. No hi havia tantes cases, la llet venia directament de la vaca i els cavalls estiraven els cotxes. En Pep segueix amb interès les explicacions de l'avi, però les entén a la seva manera. Pareu-vos a pensar un moment, què interpreta un nét quan l’avi li explica que de petit el banyaven a la cuina? Aquí en tenim una possibilitat il·lustrada...



Divertit, oi? Sens dubte Lilli Messina té una gràcia especial per crear històries carregades de tendresa i bon humor, llibres amb molt poc text que tenen la capacitat d’explicar grans històries, i el millor, en la meva modesta opinió, que són perfectament capaços de captar l’interès dels més petits i que els grans gaudeixen amb la mateixa intensitat. Històries que estimulen la curiositat dels nens i nenes i faciliten la connexió tan especial que es dóna entre avis i néts.

Aquesta és la segona entrega d’aquesta entranyable parella protagonista formada per avi i nét que aborda amb humor i sensibilitat la dificultat d’explicar als més petits realitats d’altres temps allunyades del món que coneixen, si en l’anterior títol «L’avi és... L’avi!» (Takatuka, 2010) ens parlava de les curioses semblances entre els avis i els més petits, ara trobem una interessant i divertida reflexió sobre la perspectiva del temps passat.

L’alemanya Lilli Messina ha escrit i il·lustrat llibres que han estat publicats a més de deu llengües, amb un estil molt característic d’il·lustració de caràcter caricaturesc i històries senzilles i properes, confio que l’editorial Takatuka segueixi apostant per aquesta autora i ens arribin així, nous títols de la seva signatura.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada