dimarts, 12 de març del 2013

Ressenya Quan jugo... / La granota Roc-i-Roc













Títol: Quan jugo...                         Títol: La granota Roc-i-Roc
Autor: Marinella Terzi                  Autor: Vicente Muñoz Puelles
Il·lustrador: Avi                             Il·lustrador: Rocío Martinez
ISBN: 9788415430889                ISBN: 9788415430896
Edició: Macmillan, 2007              Edició: Macmillan, 2007
Pàgines: 32                                    Pàgines: 32
Edat: a partir de 3 anys                Edat: a partir de 3 anys
Nota: ♥♥♥♥                            Nota:     ♥♥♥♥



Avui us recomano dos títols pertanyents a una interessant col·lecció que l'editorial Macmillan ha presentat recentment, amb la peculiaritat que el llibre en format de tapa dura es presenta dins una capsa regal que inclou dos trencaclosques de 20 peces amb il·lustracions del llibre, que els converteixen en un regal ideal per llegir i jugar.

A «Quan jugo» descobrim que amb una capsa de cartró i un  mocador, és facilíssim convertir-se en un pirata i navegar a la cerca d’aventures! És hora de llevar-se i els nens tenen tot el dia per jugar. Amb una caixa o un tub de cartró, els nens es convertiran en futbolistes, pirates, cantants, astronautes... De la seva mà descobrim què volen ser de grans, malabaristes, motoristes, xefs o fins i tot detectius! Després d'un dia ple de jocs, quan s'adormin, somiaran que són dracs terribles en un món de fantasia. Un títol molt útil per treballar la maduració del nen, el foment de la creativitat, la imaginació i els jocs.

A «La granota Roc-i-Roc» coneixem la La Lena que té una granota de goma i hi juga a tota hora. Però quan vegi que a l'estany del jardí hi ha una granota de veritat, descobrirà que és més divertit jugar amb aquesta i li posarà el nom de Roc-i-roc. A la granota li agrada amagar-se i aparèixer després en un lloc inesperat. Durant l'hivern, desapareixerà, però, en arribar la primavera, la nena trobarà moltíssimes granotes a l'estany. Aquest llibre és molt adient per apreciar la natura, el canvi d’estacions i la observació.


Els dos contes estan escrits en lletra lligada amb un volum de text perfecte perquè els nens i nenes que s'inicien en la lectura en solitari puguin llegir-los sense dificultat, tot i que això no els descarta com a opció per una hora del conte compartida. Finalment comentar el fet que ambdós títols estan hàbilment il·lustrats per Avi i Vicente Muñoz Puelles respectivament, amb un seguit d'il·lustracions dolces, treballades amb colors suaus i formes arrodonides que resulten molt agradables als més petits, ja ho sabeu una col·lecció amb molts inputs que val la pena tenir ben present.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada