dijous, 14 de febrer del 2013

Ressenya Ensueños



Títol: Ensueños

Autor: David Aceituno

Il·lustrador: Conrad Roset

Edició: Lumen, 2012

Pàgines: 88

ISBN: 9788448833800

Edat: a partir de 9 anys

Nota: ♥♥♥♥♥




«La ensoñación es como una vela:
algo que se apaga al menor golpe de viento.
Un estado en el que se entra y del que se sale
sin que te des cuenta. Es lo que separa
la vigilia del sueño, lo que tiembla entre el antes y el después.
La ensoñación es pura magia»


I aquest àlbum il·lustrat que us presento avui és senzillament això, pura màgia, una preciosa col·lecció d’il·lustracions que vesteixen una història que ens convida a deixar volar la imaginació de la mà de l’Alícia, una investigadora col·leccionista de somnis amb la qual després de descobrir en què s’assemblen els somnis a les finestres i visitar la botiga de somnis del doctor Rudolf, ens sotmetrà a un exhaustiu test de somnis mitjançant el que podrem descobrir qui som tenint en compte allò que somiem. No ho dubteu i aventureu-vos en aquest viatge oníric per un món de fantasia.



Navegant per les pàgines d’aquesta joia descobrireu quins són els requisits necessaris per convertir-se en el noi o la noia dels somnis d’algú, rebreu inestimables consells per a gaudir al màxim dels somnis i segurament us sorprendreu en esbrinar que existeix un arbre ben particular que tot escoltant els somnis xiuxiuejats els converteix en preciosos vestits d’alta costura.


M’ha agradat molt l’hàbil manera amb la qual David Aceituno ha introduït contínues referències literàries de la mà dels somnis de personatges tan coneguts per tots com poden ser l’enginyosa Mary Poppins, la dolça Wendy, un infant que en créixer seria conegut com l’intrèpid Barbanegra, la gentil Ventafocs, l’entranyable Petit Príncep, la valenta Dorothy, el temperamental Doctor Jekyll i Mr. Hyde, la Bella dorment, fins i tot trobarem la Caputxeta vermella i el seu curiós mètode per a prendre decisions.



David Aceituno repeteix la fórmula que tan bons resultats li va donar el seu treball «Besos que fueron y no fueron» (Beascoa, 2011), amb la creació d’un àlbum que seguint un fil desgrana múltiples petites històries entrellaçades entre elles destrament, permetent múltiples lectures i convertint aquest àlbum una magnífica elecció per llegir una estona breu o esplaiada o simplement per regalar-se la vista amb les il·lustracions creades per Conrad Roset, de les que no sabria amb quina quedar-me.


Només em resta recordar-vos que per a caçar somnis al regne de les papallones gegants és necessari un conjur que probablement us resulti molt literari


«¡La vida es sueño y los sueños, sueños son.

Ven aquí ahora mismo, si esa es tu condición!»


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada