dissabte, 10 de novembre del 2012

Ressenya No és fàcil, petit esquirol!


Títol: No és fàcil, petit esquirol!
Autor: Elisa Ramon
Il·lustrador: Rosa Osuna
Edició: Kalandraka, 2003
Pàgines: 40
ISBN: 9788484646761
Edat: a partir de 5 anys
Nota: ♥♥♥♥♥



La mort d’un ésser estimat és una experiència dura i difícil d’encarar, molt més en el cas dels nens que sumen a aquesta pèrdua la incomprensió d’un fet inexplicable i a voltes inesperat que cal aclarir, preferiblement de manera senzilla i amb la màxima naturalitat, per descomptat la tasca no és senzilla. Com podem expliquem a un nen o nena que el seu avi, àvia, pare o mare ja no hi és, que no el tornarà a veure? Doncs una bona manera de fer-ho és amb l’ajuda d’una història com aquesta.


L'esquirol vermell estava trist. Sentia una pena molt fonda perquè la seva mare s’havia mort i pensava que mai més tornaria a ser feliç.

Elisa Ramon és una prolífica autora de literatura infantil i juvenil amb una cinquantena de títols publicats al seu haver. La seva obra destaca per vestir-se d’una sensibilitat extraordinària que aborda temes molt diversos com ara l’amistat, la solidaritat, les pors o com en el títol que avui us recomano, la mort d’un ésser estimat, de manera que els seus llibres es converteixen en una eina magnífica per treballar amb els infants situacions difícils d’abordar.

Rosa Osuna entra al món de la il·lustració editorial infantil per la porta gran l’any 2003 amb l’àlbum «Avis» (Kalandraka) guardonat amb el Premi Llibreter i seleccionat pel Banc del Llibre de Veneçuela, després ha publicat altres títols compaginant-ho amb diverses facetes artístiques com ara el disseny gràfic, el dibuix publicitari, la creació de ninots per a animació amb plastilina i la il·lustració de publicacions.

Amb aquest àlbum, la mort seguirà sent un fet traumàtic difícil d’abordar, però amb la seva història i les delicades il·lustracions que l’acompanyen ens facilitarà la complicada tasca d’explicar-ho als nens i nenes, per tot plegat és un títol que no hauria de faltar a la vostra biblioteca personal.

Us deixo l'àudio amb aquesta entranyable, trista però esperançadora història del petit esquirol.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada