divendres, 16 de novembre del 2012

Ressenya Les meves cases favorites


Títol: Les meves cases favorites
Autor: Virginia Lorente

Edició: Autoeditat, 2012
Pàgines: 28
ISBN: 9788461599035
Edat: a partir de 5 anys
Nota: ♥♥♥♥

El llibre que us recomano avui és una proposta molt innovadora, que trobo realment interessant perquè els nens i nenes facin una primera aproximació al món de l’arquitectura, no parlo de mides, estàndards ni conceptes feixucs sinó d’una visió amena i divertida del que pot arribar a ser l’arquitectura quan s’uneixen una ment imaginativa i unes habilitats brillants.

I precisament la imaginació és l’estímul que convida als infants a endinsar-se en les pàgines d’aquest llibre, que comença proposant-los que deixin volar la seva imaginació, doncs una casa no té perquè ser l'estereotip al que estem habituats i per demostrar-ho ens presenta una col·lecció de cases totalment diferents al concepte clàssic d’habitatge.

L’autora, Virginia Lorente, és arquitecte i estudiant inquieta de diverses disciplines relacionades amb l’art i el disseny i es declara fascinada pel món de la il·lustració, així com de la infinita capacitat dels nens i nenes per aprendre, imaginar i crear i amb aquest títol que ens presenta uneix totes aquestes passions.

Un llibre educatiu, que ens convida a visitar algunes de les edificacions més interessants i per què no, extravagants, que hi ha repartides per tot el món, us garanteixo que si acompanyeu als petits en aquest passeig virtual gaudireu del seu astorament davant la idea que una casa pugui estar construïda just al damunt d’un salt d’aigua, enmig de l’inhòspit desert, una altra que sembla talment que es converteixi en un arbre, o fins i tot una que sigui completament transparent, bé, en realitat l’astorament possiblement el compartireu, com podeu veure. Però el més important és que el que pretén mostrar-nos la Virginia amb les seves pàgines és que uns casa, sigui com sigui i es trobi on es trobi, per damunt de tot és un espai on viure, compartir amb aquells que estimem i aquella que decidim que sigui la nostra ha de ser el lloc més especial per nosaltres.


Finalment, vull destacar que el llibre no finalitza amb aquest recorregut, sinó que acaba proposant als lectors que imaginin com desitjarien que fos la seva casa per exemple a la lluna, al fons del mar, enmig del desert o... tan lluny com la seva imaginació els porti!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada